Jarní salát s klíčky mungo

Jarní salát s klíčky mungo

Suroviny:

  • 100g klíčku mungo
  • 4stonky řapíkatého celeru
  • 1svazek ředkviček
  • 2ks mrkev
  • 100g listů baby špenátu
  • 200g bílý nízkotučný jogurt
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup přípravy:

Listy baby špenátu očistíme a důkladně osušíme. Oškrábeme mrkev a nakrájíme z ní tenké plátky (skvěle to jde škrabkou na brambory). Ředkvičky zbavíme kořínků a listů a nakrájíme na plátky. Z řapíkatého celeru odstraníme tenké nitky, které se táhnou po zadní straně. Nakrájíme ho na kousky.

Zálivku připravíme smícháním jogurtu, soli, čerstvě namletého pepře a lžíce olivového oleje. Použijeme smetanový jogurt, který vám doplní bílkoviny.

Zeleninu naservírujeme do misek, přidáme zálivku a celé zasypeme klíčky.

Hodnocení:
Point1Point2Point3Point4Point5
Porce pro: 1 člověk
  

Kalkulačka výdajů za jídlo

V tabulce jsou uvedeny typické průměrné denní náklady na stravu jedné osoby, můžete modifikovat
Snídaně:
např. vajíčko, sýr, pečivo, salám
Svačina:
např. pečivo, sýr, ovoce
Oběd:
polévka, hlavní jídlo, pečivo
Přesnídávka:
např. salát, pečivo, sýr
Večeře:
teplé jídlo, pečivo
Ostatní:
pochutiny, alkohol, zákusky