* Výsledky této diety nejsou zaručeny pro každého a liší se podle individuálních dispozic klienta. Doporučujeme poradit se s lékařem před zahájením dietního programu.
Novinka – Čekankový sirup. Dejte cukru sbohem.

Vyměňte cukr za sladidlo z kořene čekanky. Čekankový sirup použijte jednoduše všude tam, kde byste sáhli po cukru. Díky nízkému glykemickému indexu si s jeho pomocí osladíte život bez výčitek.
Čekankový sirup představuje alternativní sladidlo vyráběné z kořene čekanky. Použít ho můžete ke slazení teplých i studených nápojů, palačinek, zmrzlin nebo třeba jogurtů. Hodit se bude i při pečení. Nechte cukr ve spíži (nebo ideálně v supermarketu) a vaše oblíbené dezerty oslaďte čekankovým sirupem.
Proč sáhnout po čekankovém sirupu?
- Ve srovnání s medem a jinými sladidly obsahuje až o 95 % méně cukru.
- Je bez lepku, bez laktózy a bez přidaného cukru.
- Obsahuje vysoké množství prospěšné vlákniny.
- Pomáhá budovat zdravou střevní mikroflóru.
- Má jemnou karamelovou příchuť.
- Neničí zubní sklovinu. Dokonce předchází vzniku zubního kazu.
- Je skvělý i pro děti.
Čekankovým sirupem slaďte s klidným svědomím hned od 1. kroku dietních plánů proteinové diety. Dávkujte stejně, jako kdybyste sladili medem. Energetická hodnota však bude mnohem nižší.
Věděli jste, že?
- Čekanka obecná roste jako planá bylina na loukách, podél cest, v parcích.
- Pěstovat ji můžeme i doma, je naprosto nenáročná.
- V léčitelství lze zužitkovat celá rostlina čekanky (kořen, nať i květ).
- Čekanku obdivovali už staří Egypťané. Věřili, že jde o zázračnou rostlinu.
Tenhle článek stojí za sdílení!