💙 Happy Days na KetoDiet 💙 Sleva 20 % na nákup s kódem 20HAPPY24 📅 Jen do neděle.* 🚚 Na PPL výdejní místa teď doprava ZDARMA.

Jaroslav Sypal

24. 2. 2017Tento článek vám zabere 4 min čteníredakce KetoDiet

„Zázraky se prý nedějí, ale já tvrdím, že KetoDiet určitým zázrakem je.“

Hubnoucí proměna s keto dietou – Jaroslav Sypal

Bílkovinná dieta aneb Jak jsem díky ní konečně zhubnul

Moje maminka vždycky říkala, že jsem celý tatínek. Mám po něm herecký a literární talent, ale také sklony k přibírání na váze. Vždycky jsem se tomu smál. Ale po čtyřicítce mě smích přešel. Mé tělo se přestalo bránit tukům a ze štíhlého chlapce se stával čím dál více plnoštíhlý stárnoucí muž. Jen se podívejte na fotografii s Evičkou Pilarovou. Ale co s tím?

Vystřídal jsem několik druhů diet, jezdil dvakrát týdně hodinu na rotopedu… Ale více než čtyři kilogramy se mi nepodařilo sundat. Říkal jsem si: „Jak je to možné? Jím jen třikrát denně, naposledy v 15:00. Žádné cukrovinky, piji vodu, nesladím ani čaj. Tučné maso v mém menu nemá místo, alkohol si dám jen výjimečně a přesto neustále tloustnu. Jaká nespravedlnost!“ Manželka začala z mého šatníku postupně vyřazovat oblečení, které jsem nemohl díky narůstající obezitě obléknout a nahradila ho velikostmi XXL. Smířil jsem se s tím, že až do konce života budu patřit mezi „tučňáky“… A pak jsem objevil KetoDiet.

Jsem zvyklý se do všeho vrhat po hlavě a ani v tomhle případě tomu nebylo jinak. Leč přiznám, že jsem chvíli váhal, jestli se mám do proteinové diety pustit, protože miluji pečivo. A v KetoDiet, když jsem s ní začínal, ještě žádné nebylo! Ani malý rohlíček! Ani suchárek…

S pevnou vůli to hravě zvládnete

Zázraky se prý nedějí, ale já tvrdím, že tahle proteinová dieta určitým zázrakem je. Pokud poctivě dodržujete jednotlivé fáze, výsledek se dostaví už po pár dnech. Rychlost hubnutí – to je její velká výhoda. Naučíte se jíst 5x denně po třech hodinách. Říká se, že zvyk je železná košile, ale když máte pevnou vůli jako já – zvládnete to. A hlavně, už se nebudete bát podívat do zrcadla na své neforemné tělíčko. Mluvím z vlastní zkušenosti, kvůli nadváze jsem se dokonce vyhýbal i výlohám. Co oči nevidí, srdce nebolí… Samozřejmě, že musíte na pomyslný „oltář hubnutí“ přinést nějaké oběti. Kdyby to bylo tak jednoduché, žili by na světě samí hubení lidé a tlouštíci by byli jen v pohádkách.

Prvních deset dní jsem pociťoval hlad. Ne, že bych padal ze schodů, ale něco bych si dal. Červíček v mozku vycítil příležitost a začal hlodat: „Netrap se, dej si jeden chlebíček. Po jednom krajíčku nepřibereš!“ Odolal jsem ďábelským svodům a vydržel. Výsledek? Za měsíc a půl jsem se spadl o dvě velikosti. A hubnoucí jízda nekončí, já jedu s KetoDiet dál!

Já říkám jojo efektu NE, NE!

Všem radím, překonejte prvních čtrnáct dní a máte vyhráno. Pocity hladu ustoupí společně s tuky, proteinové přesile! A taky hodně pijte vodu! Připadejte si jako oáza na poušti, kterou je třeba neustále zalévat. Přebytečná kila se musí rozpustit! Samozřejmě, že musíte proteinovou dietu podpořit pohybem. Dvakrát týdně šlapu na rotopedu a snažím se chodit rychle. I když jsem ze Žižkova a ne z Michle!

jojo efekt? Je mi jasné, že pokud se po skončení dietního plánu KetoDiet opět vrátím ke starým stravovacím návykům, určitě se dostaví. Když budu jíst málo nebo nepravidelně, mé tělo si bude dělat zásobičky tuku jako křeček na zimu. Ale já říkám jojo efektu „Ne, ne!“ Rozhodl jsem se žít bez bílého pečiva, jíst pětkrát denně malé porce, hodně zeleniny, pít alespoň 2 litry vody denně a dál prohánět rotoped! A víte proč? Protože se sám sobě i okolí teď líbím. Jsem ve formě! A chci, aby mi to co nejdéle vydrželo. KetoDiet totiž není jen skvělá proteinová dieta, ale také životní styl! Díky ní jsem konečně zhubnul.

Za další hubnoucí metou, jedině s ketodietou!

herec Jaroslav Sypal

Fotografie: F. Jirasek – archiv Jaroslava Sypala, archiv Martiny Weisserové

Tenhle článek stojí za sdílení!

skupina autorů redakce KetoDiet

Píšeme pro vás o nových produktech, o nejrůznějších akcích, o vašich proměnách nebo třeba o tom, jak vařit zdravě bez zbytečného cukru.

Keto svět jako na dlani. Ve vašem e-⁠mailu.

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů