💙 Happy Days na KetoDiet 💙 Sleva 20 % na nákup s kódem 20HAPPY24 📅 Jen do neděle.* 🚚 Na PPL výdejní místa teď doprava ZDARMA.

České beachvolejbalistky si oblíbily KetoDiet

13. 6. 2014Tento článek vám zabere 8 min čteníredakce KetoDiet

Sympatické české beachvolejbalistky a loňské mistryně republiky Martina Bonnerová a Barbora Hermannová si i ve velmi nabitém programu našly chvilku mezi důležitými zápasy Grand Slamu v Moskvě (kde se jim opravdu velmi daří!) a prozradily nám, kdy s beachvolejbalem začaly, zda si hlídají jídelníček a jak se setkaly právě s KetoDiet.

České beachvolejbalistky Martina Bonnerová a Barbora Hermannová ve sportovním oblečení a s volejbalovým míčem

Kdo nebo co vás přivedlo právě k beachvolejbalu? A byla to pro vás od začátku „srdeční“ záležitost?

Martina: Sportovat jsem začala již v útlém věku. Moji starostliví rodiče mě odmalinka vedli ke sportu, a tak jsem se už ve třech letech stala Sokolkou v Kyjích. Později jsem docházela na atletiku a s volejbalem jsem začala asi v osmi letech v oddíle Slavia Praha. Společně s mojí sestrou Laurou jsme pinkaly za Slávii v mladších žákyních. Později jsem přestoupila do starších žákyň do Olympu Praha. V roce 2006 jsem začala studovat Gymnázium Přípotoční. V tu dobu jsem poprvé začala hrát beachvolejbal.

Bára: K volejbalu mě přivedla maminka, která jej sama dlouho hrála. Brávala mě s sebou na tréninky už od malinka, a krom toho, že jsem tam pojídala lízátka a točila se na kolotoči, tak mě bavilo otáčet jim skore a koukat jak hrají. Základy volejbalu jsem se naučila ve sportovní třídě v Ostravě, kde jsem prošla celou přípravkou. V osmé třídě mě vzali do družstva starších žaček v tehdejším NH Ostrava (nyní TJ Ostrava).

Spolupráce s NH vydržela do juniorské kategorie, kde jsem pravidelně nastupovala do zápasů i proti Martině (Olymp Praha). Každá však na své straně kurtu a netušící, že bychom někdy mohly být spoluhráčky. Asi v kadetském věku jsem se zamilovala do beachvolejbalu díky Davidovi Šťastnému, který mě dal dohromady se svou dcerou Štěpánkou.

S první beachvolejbalovou sezonou odstartovala i moje kariéra v juniorské beachvolejbalové reprezentaci. Od té doby jsem se pravidelně zúčastňovala mládežnických šampionátů v zahraničí. 

Jak často trénujete? Můžete nám prozradit, jak trénink vypadá?

V přípravě před sezónou trénujeme většinou pět dní v týdnu dvakrát denně - jeden trénink beachvolejbal a druhý je kondiční trénink. Na začátku přípravy je důležité nahnat fyzickou kondici, kterou prokládáme technickými tréninky na písku. S blížící se sezónou začíná přibývat beachových tréninků a jezdí se na soustředění do teplých krajů, nejčastěji s dalšími zahraničními dvojicemi.

S tréninkem souvisí samozřejmě i jídelníček – hlídáte se v sezoně i mimo ni, nebo si naopak můžete dopřát vše, na co máte chuť?

Bohužel nepatříme k těm šťastlivcům, kteří mohou sníst cokoliv a nepřiberou ani dekagram. Během sezóny se hlídáme, ale není to úplně tak, že bychom si odepřely vše. Snažíme se jíst co nejvíce zdravě a pravidelně. Hlavně se vyhýbáme těžko stravitelným jídlům a smaženým pokrmům. Po sezóně se naše strava nijak zvlášť nemění, naopak je třeba držet se svých stravovacích návyků.

Jak se vám hrálo před pár dny na Prague Open? Jste s výsledkem spokojené? Které soupeřky pro vás byly největším oříškem?

Na světovce v Praze se nám hrálo moc dobře i díky tomu, že jsme se týden předem připravovaly s naším kondičním trenérem Tomášem Zumrem a přímo na turnaji se s námi na každý zápas připravovala naše sportovní psycholožka Veronika Baláková.

V prvním zápase jsme překvapily tím, že jsme první set jasně vyhrály nad zkušenými Brazilkami. V tiebreaku jsme pak sice prohrály, ale předvedly jsme dobrý výkon. V druhém zápase nás čekal další nelehký soupeř - Číňanky, které na předchozím Grand Slamu hrály finále. Nám se je díky bojovnosti a skvělým fanouškům, kteří byli na Štvanici, podařilo porazit! Vyhrály jsme poslední zápas ve skupině proti LTU a v prvním vyřazovacím kole jsme narazily na sestry z Finska. Po velkém boji jsme jim v tiebreaku podlehly, což nás mrzí asi nejvíc, protože jsme měly navrch a chyběl jen kousek k postupu do dalšího kola.

S naším výkonem na Prague Open jsme spokojené, protože víme, že jsme do každého zápasu daly všechno a nic jsme nevypustily. Díky fanouškům tam byla skvělá atmosféra a my jsme si Prague Open moc užily! :-)

Co vás v nejbližší době čeká? Na jaké zápasy se těšíte?

Momentálně jsme na Grand Slamu v Moskvě a díky výhře v kvalifikaci jsme postoupily do hlavní soutěže, která začíná dnes. Na zápasy v hlavní soutěži se už moc těšímě! :-) Příští týden nás pak čeká Grand Slam v Berlíně a následuje Grand Slam ve Stavangeru, Gstaadu, Haagu a po těchto evropských světovkách se bude hrát Grand Slam v Los Angeles na Long Beach a mnohé další. Každá země je něčím zajímavá, ale my se nejvíce těšíme na švýcarský Gstaad, který je překrásný a do LA, kde jsme byly už loni a moc se nám tam líbilo.

Koncem sezóny se pořádá ještě například Open v Indii, kam bychom se také moc rády podívaly. Také bychom si chtěly zahrát některý turnaj ze Supercupů, které se pořádají v České republice.

Beachvolejbalové turnaje musí být velmi náročné, jak odpočíváte?

Turnaje jsou opravdu náročné, především když mezi nimi nemáme ani trochu času, přespáváme doma jen na jednu noc nebo přelétáme z turnaje na turnaj. Potom je pro nás těžké stoprocentně zregenerovat, ale děláme, co můžeme. Snažíme se hlavně dobře spát a jíst, když máme čas, tak si zajdeme na fyzioterapii nebo na masáž na Duklu, nebo si jdeme zarelaxovat do Infinitu v hotelu Step.

Díky turnajům hodně cestujete, v jaké zemi se vám zatím líbilo nejvíce?

Ano, procestovaly jsme toho díky beachvolejbalu opravdu hodně. :-) Mimo evropské země jako jsou Německo, Rakousko, Polsko, Holandsko, Portugalsko nebo Anglie jsme navštívily i Los Angeles, Argentinu, Čínu, nebo Mexiko, kde se nám líbilo úplně nejvíce. V Mexiku byly krásné nejen pláže s palmami, ale také skvěle zařízený hotel s moc dobrou restaurací a milým personálem. Ale stejně se asi nic nevyrovná Kapskému městu, kde jsme byly dvakrát na soustředění. Zažít tu atmosféru a neuvěřitelný pohled na pláže, nad kterými jsou vysoké hory bychom doporučily každému. :-)

Máte v sezoně čas na své koníčky, a které to jsou?

Bára: Toho volného času v sezóně moc není, ale když se přeci jen najde, nejčastěji ho trávím se svými přáteli. Chodíme na procházky po Praze, zajdeme si do kina nebo se jen tak poflakujeme. Mám ráda i jiné sporty, takže když mi to čas dovolí, jdu si zahrát tenis, badminton, chodím běhat, nebo se jdu na nějaký sport podívat jako fanoušek.

Martina: Mezi moje koníčky patří zvířata a příroda, ráda se potápím, ale na to skoro nemám čas. Když jsem doma, tak chodím do přírody se svým pejskem, nebo se ráda vidím s kamarádkama, zajdu do kina nebo na dobré jídlo.

Když jsme u j ídla, jaké je vaše nejoblíbenější?

Bára: Na jídlo nejsem úplně vybíravá. Nejlepší jídlo je od maminky :), ale ze zahraničí mi chutná hlavně italská kuchyně. Co ale vážně nesním, tak to je koprová a rajská omáčka a houby.

Martina: Moje oblíbené jídlo je kachna s knedlíkem a se špenátem nebo se zelím od mamky, ale to si můžu dopřát opravdu jen vyjímečně :-) Pak mám moc ráda sushi a italskou kuchyni.

A úplně poslední otázka na závěr - co vy a KetoDiet?

KetoDiet nám doporučil náš kondiční trenér, protože s ní měl dobré zkušenosti u předešlých klientů. Jsme rády, že jsme KetoDiet prošly, protože jsme se díky tomu naučily lépe a pravidelně stravovat a celkově jsme se více dozvěděly o jídle. Mezi naše oblíbené produkty patří především proteinové tyčinky KetoDiet :), které vozíme s sebou na turnaje a doplňujeme jimi jídelníček.

Děkujeme za rozhovor a držíme palce do dalších zápasů!

Tenhle článek stojí za sdílení!

skupina autorů redakce KetoDiet

Píšeme pro vás o nových produktech, o nejrůznějších akcích, o vašich proměnách nebo třeba o tom, jak vařit zdravě bez zbytečného cukru.

Keto svět jako na dlani. Ve vašem e-⁠mailu.

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů