🌸 Jarní výprodej až –50 % 🌸 Také můžete využít ⚡ bleskovou slevu 20 % na vše nezlevněné.* Jen do čtvrtka s kódem FLASH20SALE

Proteinová dieta jako startovací čára k novému já

28. 11. 2018Tento článek vám zabere 4 min čteníredakce KetoDiet

Možná jste si všimli, že jsme letos poprvé spustili projekt, ve kterém jsme se stali průvodcem čtyř odvážných žen a jednoho manželského páru na jejich cestě za štíhlejší postavou. Do projektu Hubne celé Česko se přihlásila i temperamentní poloviční Řekyně Diana. Jejím přáním bylo nejen shodit nadbytečné kilogramy s proteinovou dietou, ale také naučit se správně a zdravě jíst. Hubnutí bere zároveň jako takovou startovací čáru ke svému novému já.

Usměvavá Diana, účastnice hubnoucího projektu Hubne celé Česko, v květované žerzejové sukni, bílém triku a bílých teniskách.

Nejvyšší čas zatočit s kily navíc

Diana se do projektu pustila proto, aby se ve svých 36 letech konečně zbavila nadváhy a získala tak dostatek sil na rodinu – partnera i svoje dvě malé děti. Nadbytečná kila jí nejen ubírala potřebnou energii, ale stála i za jejími občasnými bolestmi zad a kolenou. Proto byl nejvyšší čas s nimi zatočit. Aby nepropadla stereotypu mateřské dovolené, snažila se alespoň 2x týdně věnovat lekci TRX, ale její jídelníček nebyl zrovna vzor zdravého stravování, proto pohyb sám o sobě ke shození nadbytečných kil nestačil. Sama přiznává, že se jako maminka na mateřské dovolené odbývala, jedla nepravidelně a občas splácala, co doma našla. A nechybělo ani zobání bonbónů a chipsů.

Proteinový nápoj vždy po ruce

Dietu odstartovala pouze s KetoDiet proteinovými nápoji, které si dopřávala 5x denně. První dva dny byla sice trochu unavená, ale třetí den se to zlomilo. Začala se cítit plná energie a k tomu se přidala i dobrá nálada.

Svůj jídelníček hned od začátku zpestřila o povolenou zeleninu. A že s ní dá v kuchyni opravdu kouzlit! Na pořadu dne byly třeba cuketové špagety, grilované portobello se špenátem nebo krém z brokolice, celeru a pórku, na kterém si skvěle pochutnal i Dianin dvouletý syn. Nejlepší bylo zjištění, že když si předem dobře rozmyslí, co uvaří pro sebe i pro děti, ušetří tím spoustu práce a času.

Těžší bylo zvyknout si na pravidelnost v jídle, s tím trochu bojovala, není se ale čemu divit, při tom kolotoči kolem dětí. Velkou výzvou bylo i zvládnout rodinné návštěvy nebo oslavy. A i to nakonec pokaždé zvládla na jedničku. Měla s sebou totiž vždycky po ruce proteinový nápoj a salát. Bez proteinového nápoje se neobešla ani na procházce, to jí při pobytu venku ušetřilo spoustu času a mohla se tak naplno věnovat rodině. Na svačinu si pak smlsla dvě proteinové tyčinky. Proteinové drinky, tyčinky a nakonec i proteinové chipsy si oblíbila nejvíc. Proteinová jídla a nápoje Dianě zachutnaly natolik, že se jich nehodlá vzdát ani po skončení dietního plánu.

Nejlepší odměnou je výměna šatníku

Diana byla zvyklá ještě před začátkem proteinové diety sportovat, proto nebyl důvod s aktivním pohybem přestávat ani během prvního kroku dietního plánu. Postupně pak přidávala ještě více pochybu. Kombinace proteinové diety se cvičením TRX, kruhovým tréninkem i odpoledními vycházkami s kočárkem přinesla brzy svůj efekt a kila šla rychle dolů. Nejvíc se hubnutí projevilo na bocích, které byly o poznání útlejší. Díky tomu nastal čas na vyřazení starého oblečení, které na ní doslova viselo. A nejlepší odměnou za shozená kila tak byla výměna šatníku.

Proměny si samozřejmě všimlo i Dianino okolí. Občas se sice setkávala s negativní reakcí, že je její dieta škodlivá a dostaví se jo-jo efekt, většina blízkých ji ale chválila a podporovala. To jí nabíjelo a motivovalo pokračovat dál. Největší oporou jí byla její kamarádka, se kterou tráví hodně času, a taky švagr Michal, který se jejím úspěchem inspiroval natolik, že se sám pustil do hubnutí s KetoDiet. Diana je vzorem i pro ostatní maminky, že skloubit cvičení s honičkou kolem dětí a domácnosti se dá zvládnout i na mateřské.

Tenhle článek stojí za sdílení!

skupina autorů redakce KetoDiet

Píšeme pro vás o nových produktech, o nejrůznějších akcích, o vašich proměnách nebo třeba o tom, jak vařit zdravě bez zbytečného cukru.

Keto svět jako na dlani. Ve vašem e-⁠mailu.

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů