💙 Happy Days na KetoDiet 💙 Sleva 20 % na nákup s kódem 20HAPPY24 📅 Jen do neděle.* 🚚 Na PPL výdejní místa teď doprava ZDARMA.

Zpěvák Voxel s manželkou Marií: S parťákem je hubnutí snadnější

21. 2. 2022Tento článek vám zabere 9 min čteníTereza Břízová

Hubnout v situaci, kdy jste slavní a o vaší snaze se ví, to chce kuráž. Té má naštěstí zpěvák Václav Lebeda alias Voxel na rozdávání. Do keto diety se pustil spolu s manželkou Marií. Podívejte se, jak jim úprava jídelníčku změnila život.

Hubnoucí proměna s keto dietou – Voxel

Co vás přimělo k tomu pustit se do hubnutí?

Václav: Upřímně? Chtěl jsem asi poprvé v životě zažít pocit, že se ve svém těle cítím opravdu dobře, lehce a zdravě. Ano, dříve jsem cvičil, jedl vegetariánskou (pak i veganskou a raw) stravu, nikdy jsem ale vyloženě nezhubl na nějakou „rozumnou“ váhu. Až teď!

Marie: K rozhodnutí změnit životní styl mě dovedlo zhoršení zdraví. Poslední rok jsem se necítila vůbec dobře, a to i „díky“ sacharidům, které tvořily 99 % mého předchozího jídelníčku. Váha ukazovala snad nejvíc, co jsem kdy měla. Byla jsem pohodlná a převládala u mě obrovská lenost a také letargie. Jakmile mě zhoršení zdravotního stavu donutilo začít něco dělat, začaly se v našem životě objevovat různé informace o low carbketo stravování. Já si tenkrát nedokázala představit, že bych se obrovské závislosti na cukru mohla zbavit. A ono to jde snadněji, než si člověk myslí.


Marie: „Váha ukazovala snad nejvíc, co jsem kdy měla.


Šli byste do toho i sami, bez partnera/partnerky?

Marie: Vlastně jsem do toho šla nejdřív bez muže, on se připojil až po dvou týdnech. Musím uznat, že s parťákem je to snadnější, když se můžeme krásně motivovat a podržet. Je to všechno o polovinu jednodušší, co se týče střídání se v chystání jídla. A taky společně cvičíme, takže když se jednomu do pohybu moc nechce, většinou ho druhý strhne a potom je to brnkačka.

Václav: Mě nakoplo, když jsem viděl, že do toho Maruška chce jít. Jsem jí teď za to vděčný. Podporovat se v těch těžších chvilkách je naprosto zásadní a my se můžeme o sebe opřít.

Proč jste si vybrali zrovna KetoDiet?

Václav: Přesvědčily nás výsledky u jiných. Moc jsem tomu teda nevěřil a vždycky jsem si říkal: „Jó, jak píšou, že zhubli za měsíc, to jsou teda pěkné kecy. Tohle jim trvalo tak minimálně rok“. A teď musím tenhle pohled přehodnotit, protože když do toho člověk vlítne a má vůli a chuť, opravdu to jde.

Marie: Zřejmě intuice, když ke mně začaly chodit různé informace. Všechno to krásně vedlo k tomu, abych mohla ze života vyřadit cukr, který dělal opravdu velikou paseku v mém těle. Přišlo mi to jako bezvadný odrazový můstek pro obrovskou změnu.

Měli jste nějaké obavy?

Marie: Ano. Hned ze začátku, kdy jsem první tři dny myslela, že sním celou ledničku. V těch chvílích jsem sledovala, jak moc jsem závislá na cukru. Ruce automaticky sahaly po něčem sladkém a já se musela zastavit a sledovat ten proces. Měla jsem obavu, že to nevydržím, že to není nic pro mě. Byl to očistec, ale jakmile po pěti dnech nastoupila ketóza, všechno se najednou změnilo velkou rychlostí. Takže víceméně jsem měla největší obavu ze sebe.

Václav: Já měl největší strach z toho, CO POTOM. A dlouho mi trvalo, než jsem si uvědomil, že nejde jen o to „něco pár týdnů držet“. Aby člověk zhubl a váhu si udržel, je třeba změna celého životního stylu. Dostat do hlavy pravidelnost a rozhodnout se vynechat i po KetoDiet sacharidová jídla, většinu příloh, sladké. Ale za ty benefity a postavu? Za to to stojí.

Jaké byly první dny s ketodietou?

Václav: První tři dny byly nejhorší. Cítil jsem i onu sacharidovou horečku. Jen se mi ale potvrdilo, jak jsme na sacharidech závislí, jak je tělo najednou zmatené, když je nemá. Ale jen co nastoupila ketóza, cítím se skvěle. Že jo, Maruško? (smích)

Marie: První tři-čtyři dny jsem si musela vymýšlet program, abych nemyslela na všechny ty dobroty, které mě lákaly, než se nám vyměnila lednička za zdravou variantu. Cítila jsem mírnou únavu a veliké chutě, které přicházely ve vlnách. Ale jak píše muž, jakmile nastoupila ketóza, jako by se vše ze dne na den proměnilo v hromadu energie, zbystřené vnímání a chutě ustoupily.

Která proteinová jídla vám nejvíc chutnala?

Marie: Já jsem si zamilovala česnekovou placku, kterou jsme si dělali se zelím, to nás hezky zahřálo. Z drinků jsem pro ty nejvíc obyčejné příchutě, takže za mě zvítězil vanilkový nápoj. Také mi moc chutnaly proteinové polévky, vaječné omelety, které jsme si připravovali s žampiony a rozmarýnem, nebo rychlé svačinky, nejvíc mi chutnala jahodová proteinová tyčinka. Jako okořenění pitného režimu si ráda dávám hruškový sirup.

Václav: Jednoznačně proteinový chléb, česneková placka a z proteinových nápojů lískový oříšek s čokoládou. Z dalších produktů mimo balíček jsou skvělé cereální croissanty, třeba s avokádem a plátkem slaniny, toho bych se mohl UŽRAT!

Jak vypadal váš dietní jídelníček?

Václav: Já měl balíček BASIC, který jsem (asi kromě 2 dnů – svatby kamaráda a následné oslavy) poctivě dodržoval. A vyplatilo se. Zhubnul jsem víc, než bylo v plánu! A postupně do toho přidáváme víc a víc pohybu a cítíme, jak tělo sílí a tvaruje se dál, protože řídit se jen shozenými kily taky není úplně směrodatné. Chceme se cítit a vypadat dobře, asi jako každý. (smích)

Dietní plán BASIC

Marie: Já měla balíček MEDIUM, který jsem taky poctivě držela. Ono se na tom nedalo nic zkazit. Byla jsem po jídlech hezky najezená a někdy jsem se musela i nutit do posledního jídla. Nezdá se to, ale když k tomu všemu je třeba přidávat i téměř půl kila zeleniny, oříšků a dalších zdravých tuků, tak je člověk opravdu pořád sytý.

Dietní plán MEDIUM

Oblíbený jídelníček Václava a Marie v 1. kroku diety:

Měl někdo z vás slabší chvilku?

Václav: Podle mě oba, ale nikdy ne tak velkou, abychom si řekli „kašlem na to“. Od toho jsme měli toho druhého, podrželi jsme se, když bylo hůř, což naštěstí nebylo vůbec často.

Marie: Ze začátku ano, ale hezky se to přehouplo do nakopnutí, protože výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat.

Je podle vás hubnutí v páru snazší?

Václav: Podle mě určitě, už jen kvůli tomu, že vás ten druhý z páru neprovokuje tím, jak si vyvařuje něco, co vy byste neměl jíst a co rozhodně nechcete v kuchyni čuchat! (smích)

Marie: Určitě je. Už jen kvůli tomu, že se vzájemně může pár motivovat.

Jste se svou proměnou spokojení?

Marie: Velice! Zdraví se krásně zlepšilo, postava se každým dnem mění. Šatník se mění. Fyzička je najednou velká. Je to to, co mé tělo mělo podstoupit.

Václav: Jsem hrozně rád, že jsme si udělali fotky před začátkem KetoDiet, v průběhu a teď i „po“. Protože jak je člověk se sebou každý den, tak ty změny tolik nevnímá. Až na fotkách vidím, jak velké změny se udály. Rozhodně doporučuji všem si fotky udělat, motivace pokračovat je pak mnohem větší.

Co vám KetoDiet dala?

Marie: KetoDiet beru jako odrazový můstek, kdy jsme se s mužem naučili nahrazovat sacharidy alternativami. Poznali jsme, že nejsou v životě až tak potřeba a že i bez cukru stále žijeme. Také jsme se naučili jíst poměrově tak, abychom si tento styl stravování nepokazili. Spousta lidi mi říká, že po skončení všechno naberu zpět. My ale nekončíme. Navíc, já cukry už dále jíst ani nemůžu, protože cítit se jako před půl rokem bych už opravdu nechtěla. KetoDiet mi dala jasný směr a ukázala, co tělu dělá dobře.

Václav: Dala? Chuť se zase trochu věnovat i sobě. Ale rozhodně mi víc vzala. Vzala mi závislost na sladkém. A spoustu kilogramů k tomu!

Co teď, po dietě?

Marie: Najíždíme plynule na low carb stravování a do toho se 3× týdně hýbeme.

Václav: Pokračujeme dál, rozhodli jsme se dál jet v nízkosacharidové stravě, je to dle mého asi nejpřirozenější přechod, při kterém dál můžeme využívat keto produkty.

Je něco, co byste vzkázali těm, kteří hubnutí s KetoDiet teprve zvažují?

Marie: Dejte na svůj vlastní pocit. Mnoho lidí mi říkalo různé názory. Mohla jsem kohokoliv poslechnout a dál se trápit. Získejte svou zkušenost. Vím, že tato dieta nemusí sednout každému, proto tu máme spoustu dalších alternativ. Já naštěstí narazila po 6 letech na tu správnou. Pokud vám dělá cukr peklo ze života a trápíte se, potom ho prostě vyřaďte, opravdu to jde. Píše zde bývalý cukrožrout s náběhem na cukrovku a se záněty v celém těle. Já se dočkala po letech své původní váhy před dětmi. Cítím se energicky, konečně zdravě a krásně. Okolí mi říká, že jsem omládla a já to tak i cítím. Je to moc příjemná změna. K lepšímu.

Václav: Pokud vás to volá, zkuste to a zjistíte, jestli vám to sedne. Každý jsme nějaký, každému sedne něco jiného. A já můžu s klidným srdcem říct, že tohle mně i ženě sedlo opravdu maximálně. Dokonce vařit nízkosacharidová / keto jídla nás baví mnohem víc, protože víme, že z toho kila nahoru prostě nepůjdou. Takže: zkuste to a uvidíte, my za nás můžeme jen doporučit, protože se cítíme skvěle. A o to jde přeci nejvíc.

Tenhle článek stojí za sdílení!

Tereza Břízová copywriter KetoDiet

Jako správný copywriter zásobuje náš blog novinkami ze světa proteinové diety, rozhovory o hubnutí a články z oblasti aktivního životního stylu.

Keto svět jako na dlani. Ve vašem e-⁠mailu.

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů