Ideální sladidlo nejen v průběhu hubnutí
Má nízký glykemický index, a to se při shazování kilogramů hodí. Výzkumy dokazují, že když nahradíte cukr čekankovým sirupem, bude vaše hubnutí účinnější.
Prodlužuje pocit sytosti
To má na svědomí vysoký podíl prospěšné vlákniny a oligofruktóza. Dokáže snížit hladinu ghrelinu, hormonu, který navozuje pocit hladu.
Působí jako prebiotikum
Inulin (rozpustná vláknina z kořene čekanky) prochází tělem nestrávený a vyživuje prospěšné střevní bakterie. Ty bojují proti případnému zánětu a zlepšují vstřebávání minerálů. Působí proti zácpě a problémům s vyprazdňováním.
Vhodný do diabetiky
Pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi a zvyšuje citlivost vůči inzulinu. Je bez lepku a bez laktózy.
Podporuje imunitní systém
V našich střevech sídlí vůbec největší část imunitního systému. Díky obsahu vlákniny a příznivým prebiotickým kulturám svědčí čekankový sirup silné imunitě.
Neškodí zubní sklovině
Ba naopak! Když necháte cukr v cukřence (nebo v obchodě) a vyměníte ho za čekankový sirup, přispějete tím k mineralizaci zubů a snížíte riziko vzniku zubního kazu.
Do čaje, na kaši, do low carb dezertů
Hodí se všude tam, kde byste běžně sladili cukrem. Na palačinky, lívance, při pečení zdravých dezertů, ale i do slané kuchyně pro přípravu marinád a omáček.
Slaďte i v průběhu hubnutí
Klidně hned od 1. kroku dietního plánu. Naši výživoví poradci doporučují začít 1 až 2 lžičkami denně.