Postup
Krůtí maso omyjte ve studené vodě, osušte a nakrájejte na kostky o velikosti 2-3 centimetry. Cibuli oloupejte a pokrájejte na drobné kostičky. Rajčata spařte ve vroucí vodě, oloupejte slupku a nakrájejte na drobné kostky. Omytou papriku nakrájejte na kostičky velikosti jednoho centimetru. Papričku nebo feferonku nakrájejte na tenká kolečka. V kastrolu rozpalte olivový olej, přidejte na malé kostičky nakrájenou šunku a chvilku ji opékejte.
Až se šunka krásně rozvoní, přidejte maso a za stálého míchání restujte tak dlouho, než se maso zatáhne. Přidejte na drobno nakrájenou cibuli a opékejte až cibule změkne a bude jemně zbarvená dohněda. Nakrájenou zeleninu vhoďte na masový základ, chvilku ji opékejte a pak vlijte asi dvě deci vody. Ragů osolte, zakryjte a na pomalém ohni duste asi 40 minut.
Voda by se z guláše měla vyvařit jen velmi málo, protože guláš se ničím nezahušťuje. Hustotu pokrmu udělá cibule a zelenina. Pokud se vody vyvaří víc jak má, můžete přidat trochu kvalitní rajčatové šťávy.
Dobrou chuť Vám přeje KetoDiet