🌜 Night Shopping –24 % téměř na vše* s kódem NIGHT2D4 🌛 Do neděle probíhá také 🌸 jarní výprodej se slevami až 50 %.

Najednou už jsem si nedokázala vymyslet další výmluvu

21. 12. 2020Tento článek vám zabere 6 min čteníredakce KetoDiet

O svůj hubnoucí příběh se s námi podělila golfistka Kristýna Napoleaová. Přestože je profesionální sportovkyní, poslední roky ji trápila nadváha a řešila, jak zhubnout.

Hubnoucí proměna s keto dietou – Kristýna Napoleaová

Kristýna měla našlápnuto na profesionální fotbalovou kariéru. Plány jí ale překazily zdravotní komplikace. Energii se rozhodla investovat do studia a cestování. Právě při zahraničním studiu se poprvé vážněji “potkala” s golfem a hra ji doslova pohltila. Dokonce natolik, že se ve svých 20 letech začala připravovat na budoucí profesionální golfovou kariéru. A snaha se vyplatila. Dnes je z ní profík a díky golfu navštívila místa, do kterých by se jinak nepodívala.

Studium v zahraničí mělo ale i svou stinnou stránku. Kristýna se neubránila špatným stravovacím návykům spojených se stresem a během pár let poměrně hodně přibrala. Možná to byla cílevědomost sportovcům vlastní, možná nespokojenost sama se sebou. Možná obojí dohromady. Každopádně se rozhodla nadbytečná kila shodit. Výsledek vám doslova vezme dech. Pojďte se na její proměnu podívat blíž.

Kristý, co bylo tím posledním impulsem, který Vás přiměl začít hubnout?

Věděla jsem až moc dobře, že váha jde pořád nahoru a pokud s tím nezačnu něco dělat teď hned, tak kdo ví, kam se to vyšplhá. Už tak to bylo moc vysoko. Dalším spínačem byl zdravotní problém s kolenem. Řekla jsem si, že je čas začít o sebe pečovat. Najednou jsem si nedokázala vymyslet další výmluvu a musela jsem začít konat.

Jak Vás nadváha v životě omezovala?

Od brzkého věku jsem aktivně sportovala a moje tělo bylo na pohyb zvyklé. Najednou jsem ale chtěla vyjet kopec na kole a všichni mě předjížděli, nebyla jsem schopná popadnout dech. Vůbec jsem se ve svém vlastním těle necítila dobře. Nejde ani o to, co o vás říkají ostatní. Chtěla jsem něco dělat a ten “náklad”, který jsem vláčela s sebou, mi to nedovolil. Spoustu věcí jsem si najednou začala odpírat, většinou s myšlenkou toho, že to kolena nevydrží.


“Chtěla jsem něco dělat a ten ‘náklad’ mi to nedovolil.”


Věřila jste ketodietě hned od začátku?

V mém okolí bylo několik lidí, kterým KetoDiet pomohla nejen zhubnout, ale také vrátit se do určitého režimu. Spíš jsem tedy doufala, že by se něco podobného mohlo stát i mně. Věděla jsem, že to nebude jednoduché a že si budu muset odepřít některé dobroty. Ale byla tam ta vidina, že pokud by to vyšlo, byla bych zpátky ve hře. Nechtěla jsem zhubnout ze dne na den. Myslela jsem na golf a nevěděla jsem, co to udělá s mojí hrou, jak to ovlivní vzdálenosti při odpalech, ale také jak zareagují kolena.

Který produkt KetoDiet jste si nejvíc oblíbila?

Od začátku jsem si zamilovala proteinové smoothie příchuť lesní směs. Většinou jsem ho měla k snídani i jako svačinky. Obědvala jsem proteinový chléb s máslem. K večeři jsem si dávala proteinovou kuřecí polévku. Jsem neuvěřitelná “konzerva”, jakmile mi něco chutná, jsem schopná na tom vydržet delší dobu. Vlastně jsem prvním krokem KetoDiet prošla převážně na těchto třech produktech. Mám pocit, že jsem tou první fází doslova proletěla.


“Pokud by to vyšlo, byla bych zpátky ve hře.”


Až dokončíte dietní plán, jak se budete stravovat?

Během studia se mi neuvěřitelně pozastavil metabolický systém, moje tělo pouze hladovělo. První krok ketodiety mě naučil se nejen zdravě, ale i pravidelně stravovat. Držela jsem ho déle, než se doporučuje. Druhý krok mě utvrdil v tom, že jsem zdravé stravovací návyky nezapomněla. Teď už do svého jídelníčku postupně přidávám pár produktů z řady KetoLife, které jsou pro mě velice praktické. Můžu si je vzít s sebou na hřiště a nemusím přemýšlet, co a kde budu shánět k jídlu. Rozhodně bych chtěla nadále pokračovat ve zdravém životním stylu. Jsem ale velkým zastáncem toho, že je důležité to proložit tzv. cheat day. Každý potřebujeme občas upustit páru. Jen pamatovat na to, že všeho s mírou.

Jaký byl poslední rok s KetoDiet?

Byla to neuvěřitelná horská dráha, v dobrém slova smyslu. Jakmile jsem koncem roku 2019 zhubla první kilogramy, začala jsem se cítit mnohem lépe. Byla jsem celkově veselejší a spokojenější, což se projevilo nejen v osobním, ale také v tom sportovním životě. Tělo se opět naučilo správně fungovat a začala jsem být aktivní ve věcech, které jsem za poslední roky nebyla schopná dělat.


“Byla jsem celkově veselejší a spokojenější.”


Prozradíte nám Vaše sportovní plány do roku 2021?

Hlavní tour prozatím kvůli pandemické situaci nevydala žádná prohlášení, tak uvidíme, kdy a kde budeme začínat. Já bych ráda opět sezonu zahájila v Jihoafrické republice. Atmosféra tam byla perfektní. I přesto, že celá pandemická situace měla obrovský dopad na naše životy, dala mi možnost přemýšlet o mých prioritách, čeho chci v životě dosáhnout a jak si musím vážit toho, co mám.

Když se řekne ketodieta, co vás napadne jako první?

Rychlá a chutná pomoc pro ty, co si neví rady s tím, jak se vrátit nebo dostat ke své vysněné váze a vysněnému životu. Zelená a modrá je dobrá!

Co byste doporučila těm, kteří váhají?

Nic neodkládejte! Pokud máte firemní akci, rodinnou oslavu nebo jiné povinnosti, stanovte si datum a začněte ve stanovený den. Udělejte si čas a posuňte se zase o krok blíž svým snům, nikdy není pozdě. Bojíte se? Váháte? Je tu celý tým KetoDiet, výživoví poradci a skupina Moje KetoDiet na facebookových stránkách, kde vás ostatní podpoří a třeba se k vám dokonce přidají. Nejste v tom sami, neschovávejte se za výmluvy a začněte hned.

Tenhle článek stojí za sdílení!

skupina autorů redakce KetoDiet

Píšeme pro vás o nových produktech, o nejrůznějších akcích, o vašich proměnách nebo třeba o tom, jak vařit zdravě bez zbytečného cukru.

Keto svět jako na dlani. Ve vašem e-⁠mailu.

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů