💙 Happy Days na KetoDiet 💙 Sleva 20 % na nákup s kódem 20HAPPY24 📅 Jen do neděle.* 🚚 Na PPL výdejní místa teď doprava ZDARMA.

Markéta Rachmanová

3. 1. 2014Tento článek vám zabere 6 min čteníredakce KetoDiet

"Nejtěžší bylo překonat chutě!"

Hubnoucí proměna s keto dietou – Markéta Rachmanová

Neustále usměvavá moderátorka Fajn Rádia, Markéta Rachmanová, nám na sebe prozradila, jak to má s váhou a dietami, co jí při hubnutí dělá potíže a jak se dá KetoDiet sklou­bit s náročnou prací a péčí o rodinu. Má pro vás také jedno úžasné motto.. 

Co u vás bylo hlavním impulsem k rozhodnutí řešit svoji váhu?

Svoji váhu jsem vlastně tak nějak řešila vždycky – protože jsem se hold narodila jako holka krev a mlíko a jsem smířená s tím, že hubeňour ze mě nikdy nebude. Nicméně druhé těhotenství bylo rizikové a já nabrala díky nervům a bouřlivým hormonům skoro 20 kilo. A jak už to tak bývá, přesvědčily mě fotky z jednoho pracovního večírku – všichni mladí, krásní, štíhlí a na konci toho všeho JÁ…  

Zkoušela jste v minulosti již nějaké diety, nebo poprvé až KetoDiet?

Ne, nikdy jsem se k žádné dietě neupnula – jednou, to už bylo v období “po dětech”, jsem zkusila mléčnou dietu – za 14 dní jsem sice nějaké to kilo shodila, ale ten hlad mi dost lezl na mozek… a navíc se všechno vrátilo zpátky.  

A proč jste si vybrala právě KetoDiet?

Protože jsem viděla na vlastní oči, co to udělalo s postavou Pavla Hájka aka Dr. Bubna (pozn. populární ex-moderátor pořadu radia Evropa 2 "Sexíček-Live"). Takže jsme hodili řeč a i když se mi do toho moc nechtělo, on mě na KetoDiet navedl – a DĚKUJU mu za to. Vždycky je dobrý, když hubnete s někým – takže zatímco Pavel měl za sebou už první fázi, já začínala a hodně mi pomohlo to hecování po telefonu.  

A co sport? Jste v tomhle směru aktivní? Máte nějaký „svůj“ a tedy vyloženě oblíbený?

Hrála jsem tenis. Ano, musím použít minulý čas, protože jsem ostuda a letos na kurtu nebyla ani jednou. Ale mám dvě malé děti, a pohybu mám tak nějak akorát. Vyhovuje mi rychle chodit, když je hezky, raději chodím všude po Praze pěšky. Vždycky jsem byla na sport levá, prostředí posiloven mi je přímo odporný, takže volím spíš přirozený pohyb, než narvat se třikrát týdně do trikotu a potit se na trenažéru se svalovcem v zádech.

Práce v rádiu musí být náročná – časově i na energii, jak se Vám podařilo skloubit držení proteinové diety s Vaším pracovním tempem?

Je to docela frmol, takže prvních 14 dnů jsem měla nařízeného budíka na koktejl a hlavně na pití. Teď už je pro mě naprosto automatické, že ráno si dám v 7 koktejl a během vysílání kolem 10. hodiny zobnu tyčinku a k tomu třeba okurku. Ale nikde to na mě neříkejte, ve studiu se nesmí jíst :)  

Co Vám dělalo největší potíže a co Vás naopak mile překvapilo na proteinové dietě?

Překonat ty šílený chutě. Když vaříte pro děti a manžela a nesmíte si dát s nima. To bylo hodně těžký. V první fázi mi taky hodně chybělo ovoce – bylo období jahod, všude kolem voněly – tak jsem si dala alespoň jahodovou příchuť do keto koktejlu.

A co mě mile překvapilo? Že tak po týdnu proteinové diety si tělo zvyklo, a já neměla vůbec hlad.  

Kdy jste zaznamenala první výsledky svého snažení? 

Na váhu jsem vlezla po 14 dnech a byla jsem nadšená – kila šla opravdu dolů. Změnu jsem pocítila hned, a to hlavně na oblečení. A řeknu Vám, už jen za ten pocit, kdy vám jsou velké kalhoty přes zadek, to stojí vydržet a zatnout zuby.  

Co Vám nejvíc chybí z období "před KetoDiet"? 

Jsem docela labužník a gurmán – tedy byla jsem – takže francouzský salámky, utopenci, nakládaný hermelín – na to mám někdy opravdu obrovskou chuť.  

Máte podporu i ve Vašem okolí, nebo se setkáváte s negativním názorem na držení diety?

Na začátku jsem rodinu připravila na to, že chci začít jíst jinak – že keto je v podstatě nejen způsob hubnutí, ale hlavně start k novému, zdravějšímu životnímu stylu – a mám štěstí, všichni to respektovali. Takže když jsem se chystala na návštěvu rodičů v Krkonoších, mamka mi vždycky napsala: “Doufám, že můžeš cuketu, celer, okurky a patizon, máme toho plnou zahradu”. Navíc teď zvažuje, že se do toho pustí taky, takže jsem ráda, že to motivuje i okolí.  

Když jsme u té zeleniny .. prozradíte nám nějaký svůj „zdravý“ recept?

Oblíbila jsem si proteinové slaninové omelety, takže ty si dám vždycky, když vím, že se musím nacpat, aby mě třeba v dabingovém studiu večer nekručelo v břiše. Naplním ji podušenou cuketou, chřestem a žampiony – trošku pokapané sojovkou. A to je taková lahoda, že vám nikdo podle té vůně neuvěří, že je to vlastně dietní :)

Skvělá je taky KetoDiet novinka – hovězí polévka – ale mám ještě zlepšovák – přidat do ní povařený řapíkatý celer. To mi pak ujídají i děti!

Když na Vás přijde slabá chvilka, je nějaké motto, pomocí kterého se dokážete vyhecovat?

“Podívej se na ty šíleně široký kalhoty, co jsi nosila ještě letos na jaře – v tom bys vážně ještě někdy chtěla mezi lidi? No, tak vidiš…” :)

A co byste vzkázala lidem, kteří se bojí do KetoDiet pustit? 

Pokud si opravdu každý den alespoň jednou zanadáváte na to, jak vypadáte, že nemáte co na sebe a že se zkrátka nesnášíte, je na čase s tím začít něco dělat, protože život je dost krátkej na to, abychom většinu z něj promarnili řešením špeků. KetoDiet chce pevnou vůli, ale když vydržíte, začnete se mít rádi. A taky je moc příjemný, když manžel, kolegové nebo kamarádi ocení vaše nové štíhlejší já. :) 

Držím Vám palce!

Vybrat si svůj dietní plán KetoDiet

Tenhle článek stojí za sdílení!

skupina autorů redakce KetoDiet

Píšeme pro vás o nových produktech, o nejrůznějších akcích, o vašich proměnách nebo třeba o tom, jak vařit zdravě bez zbytečného cukru.

Keto svět jako na dlani. Ve vašem e-⁠mailu.

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů