💙 Happy Days na KetoDiet 💙 Sleva 20 % na nákup s kódem 20HAPPY24 📅 Jen do neděle.* 🚚 Na PPL výdejní místa teď doprava ZDARMA.

Au-pair Zuzana: „Týden od týdne jsem byla lehčí a lehčí.”

18. 5. 2021Tento článek vám zabere 4 min čteníTereza Břízová

Už pátým rokem žije v Londýně, kde se coby au-pair stará o dvě malé děti. Zuzana nikdy nebyla kost a kůže. Životní styl v zahraničí jí ale přidal další nechtěná kila navíc, a tak se rozhodla zhubnout. Vsadila na KetoDiet a o svůj hubnoucí příběh se s námi podělila. Věříme, že vás inspiruje.

Londýnská au-pair Zuzana před hubnutím s keto dietou a po své hubnoucí proměně

V čem tě nadváha nejvíc obtěžovala?

Omezovala mě zásadně ve dvou oblastech. Za prvé jako astmatika. Když máte astma, je pro vás každé kilo navíc obrovskou zdravotní zátěží. Nebyla jsem například schopná rychlejší chůze, každých 5 minut jsem se musela zastavit a nadechnout, inhalátor jsem používala i 3x denně, což bylo dost obtěžující. Za druhé mě otravovala jako ženu, protože jsem se styděla obléknout si těsné oblečení nebo se před někým svléknout. Pokud jsem šla třeba do posilovny, vždy jsem se převlékala doma, protože jsem měla pocit, že se na mě ostatní kvůli mé nadváze divně koukají.

Kdy přišla ta chvíle, že ses rozhodla zhubnout s KetoDiet?

Musím přiznat, že jsem nad dietou přemýšlela už delší chvíli, ale zlom nastal o Vánocích. Stoupla jsem si na váhu, a ta ukázala 95 kg. Měřím 164 cm, takže mě to opravdu vyděsilo a řekla jsem si DOST, musím se sebou něco udělat!


“Máte na to! Hubnutí začíná především ve vaší hlavě, takže pokud máte cíl, jděte si za ním.”


Proč jsi ketodietu vydržela, když jiné diety úspěch neměly?

Motivovaly mě rychlé výsledky. Viděla jsem, že to opravdu funguje. Týden od týdne jsem byla lehčí. Občas se sice váha zasekla a nešla dolů třeba 14 dní, ale já si vždycky vzpomněla na tu původní a pokračovala dál. Výhodu vidím i v jednoduchosti přípravy jídla, kdy v podstatě nemusíte nad ničím přemýšlet, vše je hned hotové.

3 plátky proteinového chleba KetoDiet namazané lehkou pomazánkou, zdobené bylinkami a cherry rajčaty

Chutnala ti proteinová jídla a nápoje?

A jak! První týden jsem strávila jen na proteinových nápojích, ale pak jsem ochutnala proteinový chléb a ten u mě jednoznačně vede. Samozřejmě, že mě v průběhu diety honila mlsná, ale to jsem vyřešila panna cottou s čekankovým sirupem nebo čokoládovým pudinkem. Taky mě nadchla skupina Moje KetoDiet na Facebooku, kde se lidé podporují a sdílejí spoustu vynikajících receptů. Takže když jsem nevěděla coby, hledala jsem inspiraci u jiných „keťáků“.

Jak se stravuješ teď? Sportuješ?

Momentálně dokončuji 3. fázi dietního plánu, a poté chci přejít na low carb. Obecně jsem zařadila do jídelníčku víc zeleniny a bílkovin. Dietě také vděčím za to, že jsem se naučila jíst pravidelně, což byl předtím problém. Mnohdy jsem jídlo buď nestíhala, nebo na něj úplně zapomněla. To teď neexistuje. Vždycky mám něco s sebou v kapse. Žiju v Londýně a pandemie mě donutila na určitou chvíli přestat používat veřejnou dopravu, přestože tady je to všude daleko. Takže když byly zavřené posilovny, chodila jsem všude pěšky. Koukali tu na mě trochu jako na blázna, protože jsem pravidelně vyrážela na „procházky“ o délce třeba 10 kilometrů. Teď už se vše postupně otevírá, takže chodím alespoň 3x týdně do posilovny a doma cvičím jógu. Ty procházky mě ale chytly, takže se snažím (a zatím se mi to daří) vyrazit alespoň jednou za 14 dní na delší a denně na kratší. V podstatě jsem přestala používat autobusy.

V čem ti dieta nejvíc vyhovovala?

Určitě v jednoduchosti. Pracuji jako chůva, což v lockdownu nebylo vůbec jednoduché, protože děti byly celé dny doma. Hlídat je, aby byly včas připravené na lekce, učit se s nimi, hrát si, starat se o domácnost a tak dále. Kolikrát nebyl čas na dlouhé vyvařování jenom pro sebe. S keto je to jednoduché, rychléchutné.

Co bys vzkázala těm, kteří se odhodlávají začít hubnout?

Máte na to. Kašlete na výmluvy, že to u vás nebude fungovat, protože... Hubnutí začíná především ve vaší hlavě, takže pokud máte cíl, jděte si za ním. Jistě, bude vás to chvíli pokoušet, ale stojí za to vydržet. Už jen proto, abyste to dokázali sami sobě. Nekoukejte na to, jak jde hubnutí ostatním, a nevzdávejte to jen proto, že oni hubnou rychleji. Každému z nás jde hubnutí jinak. Myslete pozitivně, vytrvejte a výsledek se dostaví.

Tenhle článek stojí za sdílení!

Tereza Břízová copywriter KetoDiet

Jako správný copywriter zásobuje náš blog novinkami ze světa proteinové diety, rozhovory o hubnutí a články z oblasti aktivního životního stylu.

Keto svět jako na dlani. Ve vašem e-⁠mailu.

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů