💙 Happy Days na KetoDiet 💙 Sleva 20 % na nákup s kódem 20HAPPY24 📅 Jen do neděle.* 🚚 Na PPL výdejní místa teď doprava ZDARMA.

Co všechno byste měla dělat a stihnout do 50? Tohle si dopřejte

30. 1. 2019Tento článek vám zabere 5 min čteníredakce KetoDiet

Klepe vám padesátka na dveře nebo se blíží mílovými kroky? Pak možná začínáte bilancovat a přemýšlet o tom, co všechno jste ještě v životě nezkusila. Pokud to jde a jste zdravá, je čas to změnit. Pokuste se splnit si sny, které jste měla třeba ve dvaceti, nebo které vás právě teď napadají. Určitě se budete cítit líp!

Šik žena středního věku ve sportovním oblečení s dalekohledem na krku je v horách a usmívá se.

Cestujte a poznávejte nová místa

Věděla jste, že odborné studie potvrzují, že lidé, kteří utrácejí za zážitky, žijí déle a jsou šťastnější než ti, kteří utrácejí za hmotné věci? Nové auto je možná fajn, ale mnohem cennější je poznávat svět. Začněte s tím hned teď. A nemusíte zrovna vyrazit na druhý konec zeměkoule, stačí, když si naplánujete, že tenhle rok poznáte alespoň pět destinací v České republice, kde jste ještě nebyla.

Naučte se něco nového

Nikdy nevíte, co se vám bude hodit. Třeba další cizí jazyk, kurz vaření, keramiky nebo kreslení pravou hemisférou. Začněte třeba tancovat, chodit na box nebo cokoli jiného, co bude stimulovat váš mozek. Využijte každou příležitost, abyste vyzkoušela něco nového a zajímavého.

Začněte se více hýbat

Pokud jste se až dosud hýbala minimálně, je nejvyšší čas to změnit. Až přijde menopauza, mohou se objevit návaly, noční pocení, a především přibývání na váze. Je prokázáno, že po přechodu se metabolismus zpomaluje, tudíž hrozí, že rychleji přiberete, když se nebudete hýbat. Cvičení je navíc osvědčená metoda, jak si snížit krevní tlak, udržet hladinu cukru v krvi a posilovat kosti. No a kromě toho se díky fyzické aktivitě vytvářejí v mozku endorfiny, hormony štěstí, které přispívají k dobré náladě.

Zbavte se toho, co nefunguje

Možná máte strach udělat ten krok, ale věřte, že zůstávat v negativních situacích, nefunkčních vztazích a pracovních pozicích, je to nejhorší, co můžete udělat. Vymlouvat se na to, že to ještě nebo pořád nejde, je pouze výmluva. Uvědomte si, že život netrvá věčně, a je dobré někdy udělat i nepříjemný krok.

Jezte zdravé potraviny, ale nevyčítejte si, když uklouznete

Když se naučíte jíst zdravé a vyvážené potraviny, budete nejen štíhlejší, ale uděláte taky hodně pro svoje zdraví. Ovšem neznamená to, že si čas od času nedopřejete to, co vám chutná. I přesto ale vybírejte zdravější varianty – místo smetanové zmrzliny si dejte tvarohovou, místo šesti knedlíků si dejte jen dva. Toužíte po něčem sladkém? Sáhněte po proteinové tyčince.

Jezte zdravě

Pracujte méně a minimalizujte stres

Pořád jste v jednom kole, vracíte se až pozdě večer a nemáte čas na rodinu ani na své koníčky? Tak to musíte opravdu změnit. Už jste někdy někoho slyšela, že na konci života říká: Tedy, kéž bych pracovala ještě víc? Kdepak, spousta lidí na konci života říká: Kéž bych strávil víc času s rodinou, nebo s těmi, které mám rád. Najděte způsob, jak pracovat méně a přitom efektivně. Proč pracovat na tisíc procent, když stačí jen na sto? Kariéra by měla být vždy na druhém místě, na prvním jste vy sama.

Učte se využít každou příležitost

Kolikrát si člověk řekne, že tehdy měl udělat to nebo ono, jenže příležitost utekla a stejná už se neobjevila. Proto se učte využít každou chvíli, kterou můžete nějakým způsobem využít. Toužíte jít na koncert kapely, kterou jste poslouchala v pubertě? Běžte na ni! Když se naučíte uchopit i malou příležitost za vlasy, podaří se vám chytit i nějakou mnohem větší, která vám může změnit život.

Učte se radovat z maličkostí

Nemá smysl sledovat druhé a potichu jim závidět to jejich štěstí. Umění je naučit se radovat z vlastních šťastných chvilek. Milujte sama sebe, najděte štěstí sama v sobě a i chybičku, která se vám stane, berte jako životní lekci, která vás může posunout dál. Dělat chyby je přirozené a nikdy se tomu nevyhnete. Jen se z nich poučte a jděte dál.

Odpusťte těm, kteří vám ublížili

Opuštění je náročné, ale jedině díky odpuštění se můžete posunout dál. Jestli si v sobě skrýváte dávné křivdy a nejste schopná odpustit jednou pro vždy, ubližujete jen sama sobě. Nikomu jinému tím neprospějete. Odpuštění je navíc cesta ke štěstí. Řekněte si, minulost je dávno za vámi a nemá smysl ji tahat do přítomnosti.

Foto: Depositphotos

Tenhle článek stojí za sdílení!

skupina autorů redakce KetoDiet

Píšeme pro vás o nových produktech, o nejrůznějších akcích, o vašich proměnách nebo třeba o tom, jak vařit zdravě bez zbytečného cukru.

Keto svět jako na dlani. Ve vašem e-⁠mailu.

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů