💙 Happy Days na KetoDiet 💙 Sleva 20 % na nákup s kódem 20HAPPY24 📅 Jen do neděle.* 🚚 Na PPL výdejní místa teď doprava ZDARMA.

Jitka Zelenková: Každý začátek je těžký, nesmíte se nechat odradit

14. 11. 2019Tento článek vám zabere 4 min čteníredakce KetoDiet

Jitka Zelenková je proslulá svým sametovým hlasem a živelnou energií s pozitivní aurou, kterou neustále šíří kolem sebe. Jaké tajemství stojí za jejím pozitivním přístupem a neustálým úsměvem? Jaký je její běžný jídelníček, čím nejraději hřeší a jak jí pomáhá ketodieta?

Hubnoucí proměna s keto dietou – Jitka Zelenková

Jitko, vy neustále sršíte energií a rozdáváte úsměvy na všechny strany. Povídá se o vás, že jste „živel”. Jak to děláte? 

Snažím se obklopovat samými milými a pozitivně naladěnými lidmi. To je naprostý základ. Naopak ze své blízkosti eliminuji škarohlídy. Snažím se mít radost z každého okamžiku života, stále se učím nepodstatné věci házet za hlavu a taky miluju svoji práci. Když se tohle všechno spojí, přichází dobrá nálada. Ale jako každý normální člověk, i já mám někdy náladu špatnou, to je normální. Ale u mě to nikdy netrvá dlouho. 

Dobíjíte energii i sportem? Jaké sporty máte nejraději a jaké naopak příliš nemusíte?

Jsem náturou velice líný a pohodlný člověk. Ale život je pohyb a já mám ráda hlavně pohyb v přírodě. Tudíž v zimě jezdím na běžky, ale jen tak zlehka rekreačně si jedu krajinou. Na jaře a na podzim se projdu s nordic walking hůlkami a taky mám moc ráda jízdu na kole. Už deset let každoročně navštěvuji na tři týdny třeboňské lázně Aurora, kde se dávám dohromady po celé předchozí sezoně. Zamilovala jsem si Třeboň natolik, že jsem si tam udělala spousta kamarádů nejen přímo v Auroře, ale třeba i u rybníka Svět i v dalších koutech. Mám to tam zkrátka ráda. 

Čemu jste se věnovala v létě? 

Na rozdíl od loňského léta, kdy jsem pro Supraphon natáčela svoje nejnovější album Intimity, jsem si letos užila sluníčko a prázdniny na plný pecky! Kromě zmiňované Třeboně jsem si opět zajela na pár dní do úžasných maďarských termálů, podařilo se mi navštívit i mou milovanou Krétu a u nás v Čechách bylo tak krásné léto, že jsem byla šťastná i tady. 

S příchodem studenějších podzimních dnů řada lidí mění jídelníček. Je nějaký rozdíl mezi vaším letním a podzimním jídelníčkem? 

V zásadě ani moc ne. Mám ráda lehká jídla, to znamená saláty, krůtí maso, ryby, ovoce a zeleninu. Snažím se jíst celý život zdravě a mám to štěstí, že mi to chutná. Ale samozřejmě čas od času zhřeším, to je logické. V létě si ráda dám zmrzlinu a někdy sním i celou pizzu! Taky mám hodně ráda sladké. Už pár let mě zachraňuje ketodieta. Když je nejhůř a cítím, že už jsem to se svými prohřešky přehnala, nasadím kúru a musím říct, že mně osobně to velmi pomáhá.  

Jak ve svém nabitém režimu celkově zvládáte stravování? Baví vás řádit v kuchyni, nebo jste raději na pódiu a vaření přenecháváte jiným?

Do restaurací chodím minimálně, když mám čas, tak si vařím. Ale často jsem na cestách a tak je to někdy se stravováním složitější. Zvlášť v noci, když se vracím domů z vystoupení a už nejsou otevřené ani ty restaurace. Vždycky, když někam jedu, vozím si s sebou Ketokoktejl, abych se nemusela cpát bagetami z benzinek. 

Ke KetoDiet se ráda vracíte. Čím vám právě naše proteinová dieta tolik vyhovuje?

Tím, že mi naprosto funguje!

Jaké ketodobroty jsou vaše oblíbené?

Tak to vám řeknu úplně přesně. Proteinové kaše, vynikající chleba, smoothie, tyčinky (velmi praktické na zájezdy) a rajská polévka. To jsou opravdu dobroty! 

Fotografie: Lenka Hatašová, KetoDiet

Tenhle článek stojí za sdílení!

skupina autorů redakce KetoDiet

Píšeme pro vás o nových produktech, o nejrůznějších akcích, o vašich proměnách nebo třeba o tom, jak vařit zdravě bez zbytečného cukru.

Keto svět jako na dlani. Ve vašem e-⁠mailu.

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů