🌜 Night Shopping –24 % téměř na vše* s kódem NIGHT2D4 🌛 Do neděle probíhá také 🌸 jarní výprodej se slevami až 50 %.

Kolagen - Bojovník za krásu i zdraví

7. 3. 2022Tento článek vám zabere 4 min čteníredakce KetoDiet

Hydratovaná a pružná pokožka bez celulitidy, pleť bez hlubokých vrásek, pevné a lesklé vlasy. Nemluvíme o 20leté ženě z přehlídkových mol, řeč je o hlavních benefitech kolagenu. Pojďme se podívat v čem je kolagen typu I skvělý a proč nesmí chybět ani ve vaší kosmetické tašce.

Pružnou a hebkou pokožku můžete získat také s pomocí kolagenu.

Nejdůležitější bílkovina lidského těla

Kolagen je základní stavební hmota lidských pojivových tkání. Pro představu, tvoří zhruba 30 % všech bílkovin v našem těle. Jak už vyplývá z původu slova, z řeckého kólla – lepidlo a genea – výroba, stará se o to, aby naše pokožka a tkáně byly pružné, pevné a držely při sobě. 

Není kolagen jako kolagen

Existuje 27 typů kolagenu. V lidském těle je nejvíc zastoupen kolagen typu I, až z 90 %.  Najdeme ho především v pokožce, v kostech a v pojivových tkáních. Za zmínku stojí určitě i kolagen typu II, obsažený hlavně v chrupavce, která pokrývá povrch kostí, a v kloubech.

Kde všude můžeme najít kolagen?

Kde všude můžeme najít kolagen?

  • oční bělmo
  • šlachy
  • pokožka
  • chrupavka
  • kosti
  • svalová hmota

Nečekejte na stáří

Kolagen je sice přirozenou součástí lidského těla, ale jak už to tak bývá, s věkem ztrácíme schopnost si ho vyrábět v dostatečném množství a kvalitě. Původně složitá bílkovina se rozpadá na jednoduchý protein, pokožka ochabuje, ztrácí svou pružnost i pevnost, vrásky se prohlubují a vlasy slábnou. 

Mezi dvacátým a třicátým rokem života začne ztrácet naše pokožka a tkáně minimálně 1 % kolagenu ročně. Vliv na ztrátu kolagenu má i kouření, sluneční záření a životní styl. 

Čas sice nezastavíme, ale dobrou zprávou je, že kolagen můžeme kůži i tělu dodat už teď, vyváženým jídelníčkem, bohatým na aminokyseliny a vhodnými doplňky stravy

Krása zevnitř

Jistě, můžete používat i různé kosmetické výrobky s přídavkem kolagenu, nebo podstoupit některý ze zákroků u plastického chirurga. Ale ani jedno vaší pokožce a zdravému fungování těla příliš neprospěje, tedy ne dlouhodobě. Molekuly kolagenu obsažené v omlazujících krémech jsou totiž příliš velké na to, aby je mohla vaše pokožka dostatečně vstřebat a chirurgické zákroky jsou jen dočasné řešení. 

Pokud opravdu toužíte mít pevnou a pružnou pokožku, vyživujte ji zevnitř!

Jak na to?

Kolagen je bílkovina živočišného původu a jen díky poměrně složitým chemickým procesům se do tkání a kůže opravdu dokáže vstřebat. Jednou, a zároveň nejúčinnější možností, je užívání mořského kolagenu společně s vitamínem C, který zlepšuje vstřebatelnost a podporuje přirozenou tvorbu kolagenu v lidském těle. Oproti hovězímu, nebo vepřovému kolagenu se mořský kolagen vstřebává dokonce 1,5x rychleji. Vyzkoušejte prémiový kolagen.

Premium kolagen

V čem je premium kolagen tak skvělý?

  • Zlepšuje hydrataci pokožky a pomáhá zbavit se strií a celulitidy.
  • Působí proti stárnutí kůže – zvyšuje její pružnost, vyhlazuje hluboké vrásky.
  • Posiluje pevnost nehtů a lesk vlasů.
  • Vyživuje svaly a pohybový aparát.
  • Má pozitivní účinky na pružnost šlach.
  • Je hydrolyzovaný – tedy ve formě, kterou tělo lehce stráví a využije.
  • V jedné dávce je 5 000 mg kolagenu.

Vyzkoušejte prémiový kolagen

Zajímají vás účinky premium kolagenu kolagenových srdíček? Mrkněte na krátké srovnávací video:

Tenhle článek stojí za sdílení!

skupina autorů redakce KetoDiet

Píšeme pro vás o nových produktech, o nejrůznějších akcích, o vašich proměnách nebo třeba o tom, jak vařit zdravě bez zbytečného cukru.

Keto svět jako na dlani. Ve vašem e-⁠mailu.

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů