💙 Happy Days na KetoDiet 💙 Sleva 20 % na nákup s kódem 20HAPPY24 📅 Jen do neděle.* 🚚 Na PPL výdejní místa teď doprava ZDARMA.

Měla jsem strach, ale hubnutí šlo jako po másle

19. 12. 2022Tento článek vám zabere 5 min čteníTereza Břízová

Svou snahu zhubnout Kateřina už vzdala. Pak ale přišly zdravotní problémy, které ji přiměly pořádně se do diety obout. Během několika týdnů prošla neuvěřitelnou hubnoucí proměnou. Její příběh může inspirovat i vás.

Kateřina zhubla s proteinovou dietou KetoDiet

K nadváze pomalu, ale jistě

Na vysoké škole a nějaký čas po ní jsem mívala celkem normální váhu (při výšce 162 cm se pohybovala mezi 53–⁠58 kg). Když jsem pak začala pracovat, kila šla pomalu a poměrně nepozorovaně nahoru s tím, jak přibýval stres a ubýval pohyb. Pak přišla dvě těhotenství, při kterých jsem opět přibrala – s prvním synem 17 kg, s druhým sice „jen“ 10 kg, ale po prvním jsem neshodila skoro nic. To už jsem se necítila dobře.

Zkoušela jsem i zhubnout – jedla jsem malé porce, často a zdravě, každý den jsem měla pohyb (kolo, eliptický trenažer, posilování, aerobik). Vydržela jsem asi 4 měsíce, ale váha neklesla ani o půl kila. Tak jsem to vzdala úplně.

K hubnutí Kateřinu přiměly zdravotní komplikace

Poslední kapkou byly zdravotní komplikace

Loni jsem začala mít zdravotní problémy – bolely mě kyčle. Šla jsem k ortopedovi a diagnóza zněla jasně: dysplazie obou kyčlí a artróza 3. stupně. Potíže se i přes léčbu a rehabilitaci pořád zhoršovaly. Přestaly mi zabírat léky proti bolesti.

Nespala jsem, neušla ani půl kilometru bez odpočinku. A bez pohybu šla kila pořád pomalu nahoru.

Letos v květnu jsem začala řešit operaci (totální endoprotézu). Termín jsem dostala na konec září. Hledala jsem různé informace k operaci a mimo jiné jsem se dozvěděla, že každé kilo působí na kyčle (i implantát) váhou 3 kil. Nadváha výrazně zkracuje dobu, po kterou vám umělý kyčel vydrží – prostě se dřív opotřebuje. Navíc se operovaná noha nesmí poměrně dlouho zatěžovat a nějak jsem si nedokázala představit, že svoji váhu (dopracovala jsem se až na 88 kg!) budu „tahat“ o berlích. A to byla poslední kapka. Rozhodla jsem se, že váha musí jít dolů.

KetoDiet dietní plán INTENSE pro vysokou nadváhu

Jaký dietní plán si Kateřina vybrala?

Pracuji jako lektorka angličtiny a od své studentky jsem se dozvěděla o KetoDiet. Ona sama byla moc spokojená a podobnou zkušenost měla i její teta. Trochu jsem zapátrala na internetu, vybrala si dietní plán INTENSE a objednala jídelníček na první měsíc. 31. května balíček dorazil a od 1. června jsem začala.

Prohlédnout balíček INTENSE

Na začátku byly pochybnosti a obavy

Měla jsem trochu strach, jak hubnutí půjde. Po předchozích zkušenostech jsem myslela, že bez pohybu to bude problém. Vzhledem ke zdravotním problémům jsem zvládala jen cviky na posílení středu těla a svalů kolem pánve a stehen – prostě to, co budu potřebovat k rehabilitaci). Bála jsem se, jestli dietní režim vůbec vydržím.

Nejprve jsem měla trochu hlad, ale to se brzy srovnalo. První fázi jsem držela cca 5 týdnů a opravdu poctivě, druhou jsem si trochu protáhla – ta mě bavila nejvíc. Třetí jsem měla takovou kombinovanou (zařazovala jsem 2–3 svá jídla denně). Vyhovovalo mi totiž, jak je příprava proteinových jídel jednoduchá a rychlá. Byla jsem líná něco si vymýšlet a chystat sama. 

Podpora a motivace na Facebooku

Moc mi pomohla i facebooková skupina Moje KetoDiet. Našla jsem tam odpovědi na všechny svoje otázky a také spoustu skvělých receptů, kterými se dá zpestřit jídelníček.

Když dojdou nápady na vaření, inspirujte se dalšími low carb recepty.

Mezi produkty KetoDiet má Kateřina své oblíbence

Mám hodně oblíbených produktů a rozhodně si je budu objednávat i po skončení diety. Moc mi chutnají a jsou praktické, když potřebuju nějakou rychlovku.

Mezi mé nejoblíbenější patří:

Nový šatník. A skvělý pocit

Dietu jsem původně plánovala na 12 týdnů, ale opravdu mě bavila a užívala jsem si ji, takže jsem si ji protáhla až do operace.

Se svou proměnou jsem neskutečně spokojená. Baví mě reakce lidí, kteří mě delší dobu neviděli – Ty jsi úplně jiný člověk!. Musela jsem obměnit šatník a nakoupit nové oblečení, což jsou ovšem krásné starosti. Nádhera je, že superstahující tvarující spodní prádlo jsem zahodila, protože ze mě padá. A minulý týden jsem našla ve skříni takovou relikvii – šaty, ve kterých jsem v 23 letech promovala (velikost 36!) – a vešla jsem se do nich. Ten pocit je nepopsatelný.

Jsem už několik týdnů po operaci a stále hubnu. Konečně je můj BMI na normální hodnotě. Snažím se jíst podobně, jako jsem byla zvyklá v průběhu dietního plánu, hlídám si sacharidy, ale jím opravdu všechno, i čokoládu – ale jen občas a v rozumném množství. A už nikdy se nechci vrátit k váze „před KetoDiet“.

Jaký je váš BMI?

Podle zadaných údajů vám hodnotu BMI (body mass indexu) prozradí naše BMI kalkulačka.

BMI kalkulačka

Dokážete to i vy. Stojí to za to

Pokud váháte, jestli do toho jít – jednoznačně ano. Stojí to za to! To nadšení, když sledujete, jak čísla na váze jdou dolů. Když vás pochválí kamarádka, jak vám to sluší. Když si koupíte nové džíny a za měsíc vám padají. Když se vám zlepší zdraví. To je prostě skvělý pocit. A když jsem to dokázala já, tak vy určitě také. 

Kateřina se po KetoDiet cítí skvěle.

Jak se Kateřině změnil život?

Cítím se skvěle, mám víc energie, naučila jsem se jíst pravidelně a zdravě, konečně si stoupnu před zrcadlo a jsem spokojená s tím, co vidím. Ještě mě čeká operace druhé nohy a věřím, že pak budu moct zařadit i nějaký sport (moje oblíbené kolo a možná i lyže). Myslím, že to mám konečně dobře nastavené v hlavě. Vím, co už nikdy nechci. A nebudu se hroutit z toho, pokud váha půjde trochu nahoru. Vím totiž, co mi pomůže zase ji poslat dolů.

A největší odměna? To, že se na mě manžel zase dívá obdivně a neustále mi říká, jak jsem hezká a že mě miluje.

Tenhle článek stojí za sdílení!

Tereza Břízová copywriter KetoDiet

Jako správný copywriter zásobuje náš blog novinkami ze světa proteinové diety, rozhovory o hubnutí a články z oblasti aktivního životního stylu.

Keto svět jako na dlani. Ve vašem e-⁠mailu.

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů