🥤 Sleva až 40 % na proteinové nápoje. + 🍫 Věrnostní sleva 15 % na proteinové tyčinky. Slevy lze kombinovat. Platí do neděle.

Nepolevujte! Známe fígle, se kterými motivaci při hubnutí neztratíte

30. 1. 2023Tento článek vám zabere 5 min čteníNikola Nevečeřalová

Začali jste (možná už tradičně) od Nového roku hubnout, jenomže kila nejdou dolů tak rychle, jak jste si představovali? A proto navíc vaše motivace začíná pomalu, ale jistě ochabovat? Nevzdávejte to. Vyzkoušejte naše praktické rady, které na udržení motivace opravdu fungují, a přání zhubnout si letos konečně splníte. A to levou zadní!

Mladá žena v pleteném světru se usmívá. S keto dietou jíte pravidelně a nehladovíte.

6 osvědčených tipů, jak neztratit motivaci

1. Hlásná trouba aneb Práskněte to na sebe

Dejte lidem ve svém okolí – rodině, přátelům či kolegům – vědět, že jste se pustili do hubnutí. Veřejný závazek skvěle funguje. Přece nechcete mít z ostudy kabát? Jakmile totiž polevíte, kromě vás samotných si případného neúspěchu všimnou také ostatní. Uvidíte, že se vám pak bude mnohem hůř vysvětlovat, proč si dáváte místo zeleniny chipsy, nebo proč vaše běžecké boty stále září novotou.

TIP pro otrlejší!

Využijte svůj facebookový profil nebo instagramový účet jako osobní hubnoucí deníček, do kterého si budete zapisovat všechny své dílčí úspěchy i aktuální pocity.

2. S lidmi na stejné vlně

Může se stát, že nemáte chuť na dietní večeři, nebo se vám dneska nechce cvičit, i když dobře víte, že byste měli. Ten správný parťák vás nenechá na holičkách a výmluvy, kterých máte vždycky pár v rukávu, vám budou k ničemu. I když venku padají trakaře, bude čekat ve smluvený čas na obvyklém místě nebo vám pošle fotku svého nejnovějšího fit receptu. Vy tak budete hned vědět, co si zítra uvařit, nebo vás to vyburcuje k vymýšlení inspirace na oplátku. A co takhle si najít ještě společný cíl? Například si zaběhnout závod na 5 kilometrů.

Nemáte v okolí nikoho, s kým byste chtěli hubnout? 

Najděte svého sparing partnera ve skupině Moje KetoDiet na Facebooku. 

3. Důležitý životní milník

Někomu jako motivace k hubnutí postačí pořídit si o velikost či dvě menší kalhoty, jiný potřebuje zakroužkovat konkrétní datum v kalendáři. Datum, které bude značit výjimečnou událost. Máte ho? Může se jednat o svatbu, maturitní ples vaší ratolesti, blížící se dovolenou nebo jiné pro vás důležité životní jubileum, na kterém se chcete cítit dobře. Vždyť jaké by to bylo oslavit příští narozeniny o velikost štíhlejší

Nejlepší na tom je, že ono klíčové datum nebude vaší cílovou páskou. Jak říká věhlasná světová fitness trenérka Kayla Itsines: „Cvičení i zdravé stravování není destinace, je to cesta“.  Proto zdravější životní styl, který jste si vzali (nebo si co nevidět vezmete) za svůj, už jen tak neopustíte. Ke starým stravovacím návykům, a s nimi také k původní postavě, už se přece vrátit nechcete.

Jak si motivaci při hubnutí udržela Míša z KetoDiet?

„Při hubnutí s našimi produkty mě nejvíc motivovalo okolí – drželi mi palce nejlepší kamarádky a taky kolegové z práce. Kupředu mě hnala i vidina „ztracených kil", díky kterým se mi teď lépe běhá, a nemůžu opomenout ani oblečení, které si teď můžu koupit hned o několik velikostí menší.“

4. Jasné cíle a pravidelné odměny

Připravte si dietní plán, který si rozfázujte na několik reálných dílčích cílů. Za každý splněný cíl, tj. například za každá 4 kila dole, se náležitě pochvalte a odměňte. Odměny si přichystejte takové, abyste se na ně těšili. Výborně funguje hýčkání sebe sama, jako je návštěva kosmetického salonu, pedikúra, masáž, nový účes u kadeřníka. A vrcholnou odměnou může být obměna šatníku, protože nové oblečení budete na štíhlejší postavu rozhodně potřebovat.

5. Nelichotivá fotka vždy na očích

Chodíte nakukovat do ledničky nebo do spíže, protože vás honí mlsná? Přestaňte toužit po nezdravých lákadlech a řekněte si, že 3 minuty slasti za následné výčitky svědomí nestojí. Nebo jste ochotni je vyměnit za štíhlejší tělo? Buď tedy žádná nezdravá zobání a sladkosti nekupujte, nebo se jednoduše odraďte jedním z vašich nepříliš povedených snímků. Stačí si svou proporčně nežádoucí fotku přilepit na dvířka a narazíte na ni pokaždé, když vás přepadne chuť na něco „dobrého“.

6. Investice, která se vyplatí

Nenechte své těžce vydělané peníze přijít vniveč. Na pořízení dietního balíčku a permanentky do fitka jste si určitě nějakou dobu šetřili, proto by byla velká škoda je naplno nevyužít. Pokud ale máte pocit, že jsou i tak jako motivace málo, investujte ještě do konzultace hubnoucího jídelníčku u zkušeného výživového poradce nebo si zaplaťte osobního trenéra. Jejich čas a úsilí vynaložené na vaši vysněnou postavu přece nechcete jen tak zahodit. Navíc smluvené konzultace nebo tréninky se ruší podstatně hůř, než když si máte jít zacvičit sami.

Když už motivace není třeba

Víte, že motivaci si nebudete muset udržovat napořád? Stačí, když vám vystačí do doby, než si vytvoříte nový návyk. Pak se budete zdravě stravovat a pravidelně hýbat s radostí, protože si už nebudete umět představit, že byste přestali. K vytvoření nového návyku by mělo stačit pouhých 21 dní. Kolik už jich máte za sebou?

Tenhle článek stojí za sdílení!

Nikola Nevečeřalová copywriter a brand markeťák KetoDiet

Pro zdravý jídelníček a pravidelný pohyb má ten správný zápal. Je aktivní nejen v životě, ale i v našem blogu, kde se můžete inspirovat jejími články.

Keto svět jako na dlani. Ve vašem e-⁠mailu.

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů