🥤 Sleva až 40 % na proteinové nápoje. + 🍫 Věrnostní sleva 15 % na proteinové tyčinky. Slevy lze kombinovat. Platí do neděle.

Tereza Brodská: „Po padesátce jsem se naučila říkat NE.“

16. 7. 2019Tento článek vám zabere 9 min čteníNikola Nevečeřalová

Jak se poprala s tloustnutím kvůli životní roli, proč ji nebaví jóga nebo co si uvědomila s příchodem padesátky sympatická herečka a maminka dospělého syna Samuela, kterou si spousta z vás vybaví i jako dceru Vlastimila Brodského a Jany Brejchové?

Hubnoucí proměna s keto dietou – Tereza Brodská

Terezo, jsem moc ráda, že jste si pro naše klubaře našla chvíli. Loni jste šla doslova z natáčení do natáčení. Čím si nejraději dobíjíte energii?

Jednoznačně chůzí. Moc ráda chodím. Běhat totiž nemůžu, to mi před lety kvůli operaci ploténky lékaři zakázali. Na procházky ale nevyrážím sama, společnost mi dělá můj čtyřnohý kamarád. No a když zrovna není nálada na čerstvý vzduch, pustím si Netflix nebo HBO, u kterých vydržím každý den klidně do půlnoci. Jsem totiž tak trochu seriálový a filmový fanatik. Žádné romantické komedie ale nečekejte. Nejradši mám seriál Babylon Berlín, na který by se měl povinně podívat každý, pak musím zmínit Blacklist, kde jsem se zamilovala do hlavního představitele, i když je malý, plešatý a odulý (smích). A pak Sedmilhářky, kde už netrpělivě vyhlížím druhou sérii.

Když jsme u těch filmů. Loni jste dokončila natáčení nového českého filmu.

Ano, natáčeli jsme televizní film, přesněji řečeno sérii čtyř celovečerních filmů. Jestli si vybavíte Soukromé pasti nebo Nevinné lži, tak nyní se jedná o sérii s lehce vulgárním názvem 'Jak si neposrat život'. Projekt vedl osvědčený tým v čele s Terezou Kopáčovou a Michalem Reitlerem. S Terezou jsem točila už několikrát a je to opravdu moje nejmilovanější režisérka. 

Od Alice Nellis jsem dostala krásný scénář, ale když jsem si ho procházela, zarazila jsem se u slova bazén. „Cože? Já a v plavkách?“ Navíc má být moje postava při těle. Má nějakých 9 kilo navrch. Scéna u bazénu tam byla popsána slovy: „ve svém vorvaním těle ve dvoudílných plavkách skočí šipku do vody… “. V tu chvíli jsem se úplně orosila a zavolala Tereze: „Teri, přibrat můžu, to nebude problém, ale šipku? Vždyť já jsem si nikdy neponořila ani hlavu?!“ Tereza se vtipně podivila, protože si myslela, že šipku zvládne každý. Normálně bych řekla, ať to za mě skočí někdo jiný, třeba v brýlích a čepici, ale nedalo mi to. Našla jsem si trenérku plavání, pustila se do toho, ale nakonec mě to naučil plavčík na koupáku za půl hodinky (smích). 

A jak jste zvládla ty plavky?

Kvůli estetickému dojmu diváka jsme se nakonec domluvily na plavkách jednodílných, a to i proto, že mi na každé natáčení maskéři dělali ještě nepěknou vyrážku kolem očí. Tak jsem přišla na to, že většina hereček nemá problém se ukázat ošklivá nebo nenalíčená, velkým problémem je ukázat nedokonalé tělo. V tomhle filmu reálně přiznáváme stahovací prádlo, dvě bříška, tři brady, povislé paže. Obávala jsem se, zda to nebude pro diváka moc, ale režisérky postoj byl jasný: „Víš, jak tě normální ženský budou milovat?“ Tahle role pro mě byla opravdu výjimečná, nejspíš i životní.

Jak vám šlo přibírání? Užívala jste si to, nebo spíš naopak?

Období tloustnutí bylo strašně fajn, ale když jsem někomu řekla, že tloustnu a kvůli tomu jsem musela začít cvičit, tak to nepochopil. Musela jsem vysvětlovat, že jakmile člověk začne tloustnout a nemá zpevněné svalstvo, vznikne veliká zátěž na kosti a klouby. Takže to byl vlastně takový paradox, že jsem se kvůli přibírání vrhla do pravidelného pohybu. 

Abyste se pak dostala zpátky do formy před premiérou filmu, která byla v plánu na prosinec, pustila jste se do KetoDiet. Jaké to bylo vyměnit tloustnutí za hubnutí?

Jedna kamarádka mi řekla, že po těch 9 nabraných kilech musím teď zhubnout 15 kilo, a měla pravdu (smích). Do hubnutí jsem se chtěla pustit hned po natáčení, jenže jsem si při jedné akci, kde jsem na pódiu zahučela do 80cm díry, naštípla kotník a přetrhala vazy. To pro mě znamenalo 6 týdnů doma absolutně bez pohybu. V tu chvíli jsem byla psychicky vykolejená a ještě jsem přibrala. Dostala jsem se do takového začarovaného kruhu. Začala jsem točit film na Slovensku, kde jsem měla vypadat normálně, ne jako vorvaň (smích). Trochu jsem tak shodila, ale je znát, že po padesátce to jde dolů opravdu hůř. Kvůli úrazu jsem ale chtě nechtě zatěžovala mnohem víc druhou nohu, tak jsem si uhnala zánět achilovky, ze které se vyklubal zánět chronický. Jezdím tak na rázové vlny a hrozí mi nechodící sádra na dalších 6 týdnů. Proto jsem teď ve fázi, kdy spoléhám na KetoDiet.

Je pravda, že 70 % hubnoucí snahy závisí na jídelníčku, zbylých 30 % na pohybu. Co vám na KetoDiet nejvíc vyhovuje?

Že mi to chutná! Proteinový nápoj jsem si překřtila na svůj „sunar“. Slaná jídla mi chutnají moc, omelety jsou báječný. Na sladké totiž moc nejsem. Už před dvěma lety, když jsem poprvé keto držela, jsem si ji brala i na dovolenou. KetoDiet je pro mě výborná, protože s ní můžu jet vlastně kamkoliv a nestrávím tak dlouhou dobu přípravou jídel.

Jakým pracovním projektům se věnujete nyní?

Jelikož jsem měla loňský rok hodně nabitý, ještě jsem mimo jiné dotáčela seriál s Jurajem Kukurou, pak přišla zmíněná televizní série, úraz a celovečerní film v Košicích, kam jsem z Prahy neustále létala, a to já se létat bojím, navíc když vůbec nepiju alkohol… (smích), tak mě teď pracovně nečeká vůbec nic. Chci se vrhnout na úpravy bytu a konečně bych se ráda víc soustředila sama na sebe. 

Co máte v plánu na léto? Vyrazíte někam s rodinou? 

Doufám, že se mi ta achilovka zlepší a budu moct zase vycházkovat a cestovat se svým mužem. Zjistili jsme, že jsme dva roky nebyli nikde na dovolené a je to opravdu potřeba, úplně vypnout a relaxovat, ať jsme nabití na další rok. Neradi vyrážíme v sezóně, takže to vypadá na červen nebo září. Přes léto budeme doma nebo u tchána s tchyní na chalupě, kde je taky krásně.

Máte dospělého syna. Dovolenkujete společně, nebo už má svůj program?

Tím, že se Sam s přítelkyní před dvěma lety odstěhoval, tak s námi už moc jezdit nechce (smích). Snažím se je ale vždycky aspoň na společný týden umluvit a mám hroznou radost, když se to povede. Jelikož ale oba ještě studují a do toho pracují, nemají moc času.

Sportujete ráda? A jaký pohyb vás baví?

Než jsem se pustila do přibírání kvůli natáčení, zkoušela jsem jógu. Zjistila jsem ale, že to není nic pro mě. Jsem od přírody člověk netrpělivý a potřebuji tak něco akčnějšího. Vrhla jsem se tedy do pilatesu, který mě hrozně baví, a samozřejmě do té mojí rychlé chůze. Tělo si prostě řeklo, což mi i trenér potvrdil, co je pro něj nejlepší.

Ano, tělu by se mělo umět naslouchat.

Ale ne vždycky! To bych jinak znovu nepotřebovala KetoDiet (smích).

Pravda, je to o vůli! A jak to máte s vařením? Trávíte ráda čas v kuchyni?

Já jsem vyhlášená kuchařka, to se musím pochlubit (smích). Jednu dobu jsem vařila i dvě jídla denně, ale jak se Sam odstěhoval, už mě nebaví vařit jen pro nás dva. Ale myslím, že jsem vzorná manželka, aspoň 2x do týdne manželovi teplé jídlo uvařím. Přiznávám se ale, že jsem si kuchyň při její rekonstrukci nechala o hodně zmenšit (smích).

Loni jste oslavila padesátku, což se s vaším vzezřením zdá být neuvěřitelné. Co pro vás znamená věk?

Pro mě vlastně vůbec nic. Jedině to, že se hůř shazují ta kila, jak jsem zmiňovala. Člověk se sebou musí začít něco dělat, starat se o sebe, míň se stresovat. Být prostě větší sobec, aby byl v pohodě, vyrovnaný a sám sebou. Pokud tomu tak není, odrazí se to i na fyzických problémech a nemocích. Já jsem si třeba kolem té padesátky hodně telefonních čísel zablokovala a tak pokračuju dál i v jiných věcech. Naučila jsem se říkat ne.

Uvědomila jsem si ještě jednu věc, kterou jsem se naučila od mé milované Jiřinky Bohdalové, a to že čím dál tím častěji říkám věci na rovinu. Nedávno jsem dostala nabídku, abych se účastnila nové televizní show. Nabídku jsem neodmítla se lživou výmluvou, že točím nebo že jsem v zahraničí. Mile jsem jim odpověděla, že se mi pořad tohoto formátu nelíbí, nesedí mi styl humoru a že do toho nepůjdu. Druhou stranu jsem zjevně svou upřímností zaskočila, ale vždy můžete říct svůj vlastní názor. Stačí pamatovat na to, že je potřeba ho vyjádřit slušně.

Máte něco, co byste vzkázala všem, kteří se právě teď snaží dosáhnout vysněné váhy?

Stůjte si za svým rozhodnutím a nenechte se snadno odradit. Těšte se z toho, že jde ručička na váze dolů. Já mám třeba radost z toho, že už nebudu funět, když budu svému pejskovi utírat packy! Máte skvělou příležitost udělat rovnou i další změnu, abyste se ve svém těle cítili dobře. Například zkrátit si vlasy. Je to celé hlavně o vůli. Obrňte se vůči okolí, protože nejapné narážky přijdou. Žijte si svůj život a ostatní nechte, ať se starají o ten svůj.

Krásná tečka, Terezo! Děkuji moc za rozhovor.

 

Foto: Lenka Hatašová

 

Tenhle článek stojí za sdílení!

Nikola Nevečeřalová copywriter a brand markeťák KetoDiet

Pro zdravý jídelníček a pravidelný pohyb má ten správný zápal. Je aktivní nejen v životě, ale i v našem blogu, kde se můžete inspirovat jejími články.

Keto svět jako na dlani. Ve vašem e-⁠mailu.

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů