🌸 Jarní výprodej až –50 % 🌸 Také můžete využít ⚡ bleskovou slevu 20 % na vše nezlevněné.* Jen do čtvrtka s kódem FLASH20SALE

Vítěz proměny Jaroslav: „Ketodieta byla mou hubnoucí premiérou.”

8. 6. 2021Tento článek vám zabere 4 min čteníTereza Břízová

V květnu jsme ve skupině Moje KetoDiet vyhlásili vítěze výzvy PŘED a PO. Na první stupínek se díky vašim hlasům zaslouženě dostal sympaťák Jaroslav. Jarda se rozpovídal o tom, jaké bylo hubnutí s ketodietou.

Vítěz hubnoucí výzvy KetoDiet Jaroslav dokázal s touto českou proteinovou dietou ztratit 76 centimetrů na obvodech.

Jardo, kdy jste dospěl k rozhodnutí, že začnete opravdu hubnout?

K rozhodnutí zhubnout došlo v momentě, kdy jsem byl ve sprše a odcházel jsem z ní se suchýma nohama. Bylo to na konci roku 2019, kdy jsem vážil šílených 148 kilogramů. Tehdy (samozřejmě bohužel až tehdy, ale aspoň, že tehdy!) jsem si řekl, že odmítám mít ke dvěma stům kilům stejně daleko jako ke stovce. Jedl jsem stejně, jen jsem vyměnil dvacet piv týdně za šedesát tisíc kroků a šlo to dobře. Něco jsem zhubnul, dál už to ale nešlo a bohužel jsem další kila nabral zpátky. Rozhodl jsem se tedy pro razantní změnu svého jídelníčku, ke které ještě nikdy předtím nedošlo. 

Proč jste se rozhodl zrovna pro KetoDiet?

Na doporučení od své švagrové, která si dietou sama prošla, a to s velikou spokojeností. A taky máte stejné iniciály jako můj oblíbený hráč NBA Kevin Durant, což byl samozřejmě rozhodující faktor. (smích)

Než se Jaroslav pustil do hubnutí, vážil 148 kg.

Jaký dietní plán jste si zvolil?

Jako si Harry nevybral hůlku, tak jsem si ani já nezvolil dietní plán. Zvolil si mě sám prostřednictvím vaší BMI kalkulačky. Ale i bez ní mi bylo jasné, že dostanu ten nejtvrdší možný, a sice dietní plán Intense. A kdybyste měli ještě nějaký Maxi Ultra Pro Intense, tak budu mít přesně ten.

Jaké byly první dny s dietou?

Těžká pohoda (v kontextu mé váhy doslova). Když jsem si ale četl různé vedlejší účinky dalších lidí, tak jsem radši dělal, že neexistuji, abych nikoho nenaštval. Protože já byl fakt úplně v pohodě a přechod jsem zvládl na jedničku.

Měl jste někdy slabou chvilku, nebo šlo hubnutí hladce?

11. ledna 2021 – naprosto nejhorší den diety. Společně se stresem ze zkouškového období jsem se sesypal, probrečel celý večer, říkal si, že nic nemá smysl. Tehdy jsem si vytvořil seznam jídel, která po dietě musím okamžitě spořádat. První pětka byla: pizza, kebab, špagety, lasagne a řízek.

Chutnala Vám proteinová jídla a nápoje?

Všechno bylo pro mě 10/10, až na palačinky. Nejen, že mi nikdy nešly udělat, i když jsem si přečetl tak 64 návodů, jak na ně, ale ještě jsem jich musel sníst velké množství, abych nemusel nic vyhazovat (dostal jsem je od vás darem ke svému programu). Takže další palačinku chci vidět nejdříve v roce 2023. (smích)

Proteinová palačinka s vanilkovou příchutí obsahuje přes 70 % bílkovin a minimum cukrů.

A jak se daří připravit proteinové palačinky vám? Pochlubte se nám souměrnými plackami i nepovedenými “trhanci” ve FB skupině Moje KetoDiet.

Co Vám na proteinové dietě vyhovovalo?

Časová nenáročnost, nemusel jsem absolutně nic vymýšlet, zapisovat, připravovat – prostě jsem si něco vybral a za pět minut to jedl. A že to šlo konečně dolů! To mi vyhovovalo moc. 

Jak jste se svou proměnou spokojený? 

To je těžká otázka. V souvislosti se svou předchozí váhou jsem spokojen, a to velmi. Ale o proměně se bohužel ještě mluvit úplně nedá. Pamatujete si, jak měl Ron Weasley proměnit svou krysu v pohár? No, on ji proměnil, ale pohár byl chlupatý a měl ocas. A to se stalo i mně. K nějaké proměně došlo, ale ještě to rozhodně není ono a ani zdaleka podle představ.

Máte nějaký vysněný cíl? 

Nesměřuji k žádnému číslu. Můj cíl je být zdravý a vypadat dobře nahý.

Dieta je za Vámi, co teď?

Dietní plán jsem dokončil v březnu. Během dubna jsem spořádal všechna jídla ze svého seznamu, to byla nutnost. A teď se vracím zpátky do low carb stravování (taková vlastní F3), kterou jsem si naplánoval do léta. Doufám ale, že se mnou vydrží o dost déle.

Kdybyste mohl něco vzkázat těm, kteří se k dietě odhodlávají, co by to bylo? 

Jděte do toho. Tři měsíce jsou v průběhu celého vašeho života jako nic a fakt to stojí za to.

Tenhle článek stojí za sdílení!

Tereza Břízová copywriter KetoDiet

Jako správný copywriter zásobuje náš blog novinkami ze světa proteinové diety, rozhovory o hubnutí a články z oblasti aktivního životního stylu.

Keto svět jako na dlani. Ve vašem e-⁠mailu.

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů