🟢 Zhubněte do léta včas se slevou až 30 %. Každý den navíc odměna pro vás. Jen do neděle.

Zelený čaj, váš pomocník v hubnutí

2. 4. 2012Tento článek vám zabere 2 min čteníredakce KetoDiet

Máte rádi zelený čaj? A víte, že vám pomůže v průběhu vašeho dietního režimu?

Šálek zeleného čaje ve světle zeleném šálku

Zelený čaj se v průběhu posledních pár let stal i v České republice hojně vyhledávaným nápojem, a to nejen díky své příjemné chuti, ale i vzhledem k pozitivním účinkům v průběhu hubnutí.

Jeho "hubnoucí" účinky byly potvrzeny řadou studií, které dokázaly, že zelený čaj účinně potlačuje chuť k jídlu, zrychluje metabolismus a zpomaluje do určité míry vstřebávání tuků. Děje se tak díky obsahu antioxidantů (katechinů), které se v zeleném čaji přirozeně vyskytují. Nová studie, publikovaná nedávno v Nutrition Journal, dokonce přímo uvádí, že zelený čaj má v hubnutí významnou roli, a to především kvůli snižování pocitu hladu. A zatímco jiné studie poukazují spíše na zrychlování metabolismu a spalování tuků, tato studie ukazuje na jasné potlačení apetitu a s tím i na snížené množství snězeného jídla.

Zelený čaj by se tedy mohl stát i vaší pomocnou berličkou, když na vás přijdou chutě. Máte i vy účinky zeleného čaje vyzkoušené? Popíjíte ho v průběhu dne? Máte pocit, že vám pomáhá potlačit chutě na pečivo, na sladké nebo další jídla obecně? Nebo dáváte přednost – tedy kromě KetoDiet :) – jiným pomocníkům?

Rozviřte s námi diskuzi na našem Facebooku nebo se podělte o své tipy na Instagramu s hashtagem #nebudzcukru.

Tenhle článek stojí za sdílení!

skupina autorů redakce KetoDiet

Píšeme pro vás o nových produktech, o nejrůznějších akcích, o vašich proměnách nebo třeba o tom, jak vařit zdravě bez zbytečného cukru.

Keto svět jako na dlani. Ve vašem e-⁠mailu.

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů