💙 Happy Days na KetoDiet 💙 Sleva 20 % na nákup s kódem 20HAPPY24 📅 Jen do neděle.* 🚚 Na PPL výdejní místa teď doprava ZDARMA.

Sezónní jídelníček IV: Zimní zapékání

5. 12. 2018Tento článek vám zabere 4 min čteníNikola Nevečeřalová

Na zimu si prý podle kalendáře máme ještě pár dní počkat, ale mrazíky nás v uplynulých dnech nenechaly na pochybách, že to letos zima se svou vládou myslí opravdu vážně. Venku je brzy tma a nedostatek sluníčka i mrazivé počasí se odráží na fungování celého našeho těla i mysli. Cítíme se více unavení a tělo se postupně dostává do klidového stavu. Zima je proto ideálním obdobím pro nejrůznější zapékání. Už jen vůně pečeného jídla linoucí se z trouby nás dokáže pocitově zahřát, a to je to, co potřebujeme.

Zapečené žampiony portobello s mletým hovězím masem, kozím sýrem a zeleninou

Kouzlení v kuchyni se žádné meze nekladou. K zapékání se hodí nejrůznější sezónní zelenina, výborně chutnají zapečené houby a maso v kombinaci s proteinovými těstovinami, sýrem či vajíčkem. Ani sladkému se nemusíte vyhýbat, zvlášť když je v mezích low carb.

Nevíte si rady, co zapékat v dietě? Abychom vám to usnadnili, připravili jsme pro vás recepty hned na tři jídla, se kterými bude zima o něco hřejivější. Nemusíte se bát, že strávíte hodiny u plotny, jejich příprava je snadná a časově nenáročná.

Zapečené žampiony portobello

A co si spolu upečeme?

Zapečené žampiony portobello

Žampiony portobello se od známějších bílých žampionů liší svým nahnědlým kloboučkem a hlavně jeho velikostí. Do velkého kloboučku se nám toho hodně vejde, a právě proto je ideální na zapékání.

Budeme potřebovat:

  • 4 žampiony portobello
  • 200 g mletého libového hovězího masa
  • 100 g kozího sýru
  • 4 cherry rajčátka
  • 1 červená cibule
  • rostlinný olej
  • čerstvý tymián
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř

 

Jak na to:

Hlavičky žampionů si očistíme, vyjmeme nožičku a vydlabeme vnitřek, nožičku pokrájíme na menší kousky. Na pánvi si rozehřejeme olej, přidáme mleté maso, tymián, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme a chvíli restujeme. K masu přidáme vnitřek houby a pokrájenou nožičku. Hotovou směsí plníme kloboučky žampionů, poklademe na kolečka nakrájenou červenou cibulí, pokrájenými cherry rajčátky a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme 25 minut v troubě rozpálené na 180 °C. Žampiony podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.

Zapečená proteinová omeleta

Zkoušeli jste už někdy zapéct naší proteinovou omeletu? My jsme to otestovali a musíme říct, že v kombinaci se zeleninou a žampiony chutná výborně.

Budeme potřebovat:

 

Jak na to:

Cuketu pokrájíme na kousky, žampiony na plátky, osolíme, opepříme a společně chvíli restujeme na rozpáleném oleji, přidáme na proužky nakrájený list mangoldu, promícháme a dáme do zapékací misky. V shakeru si podle návodu rozmícháme proteinovou omeletu a nalijeme na směs. Přidáme nakrájená cherry rajčátka a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme asi 25 minut při 180 °C.

Zapečené palačinky KetoDiet

Zapečené palačinky s jablkovým tvarohem

Také máte rádi naše proteinové palačinky? Co je ale tentokrát zkusit trochu jinak. Třeba zapečené s tvarohem, jablky a vlašskými ořechy.

Budeme potřebovat:


Jak na to:

Připravíme si 3 proteinové palačinky KetoDiet podle návodu a necháme je trochu vychladnout. Mezitím se pustíme do náplně. Smícháme tvaroh s nastrouhaným jablkem a pokrájenými vlašskými ořechy. Pokud máme kyselejší jablko, osladíme čekankovým sirupem. Do připravené zapékací mísy vložíme první palačinku. Uprostřed ji po celé délce naplníme tvarohem a z obou stran přehneme. Stejně tak pokračujeme s dalšími dvěma palačinkami. Jakmile máme palačinky naplněné a poskládané v míse, potřeme je rozpuštěným máslem a dáme zapéct na 15 minut do trouby na 180 °C, dokud nejsou na povrchu lehce křupavé.


Dobrou chuť!

Tenhle článek stojí za sdílení!

Nikola Nevečeřalová copywriter a brand markeťák KetoDiet

Pro zdravý jídelníček a pravidelný pohyb má ten správný zápal. Je aktivní nejen v životě, ale i v našem blogu, kde se můžete inspirovat jejími články.

Sezónní jídelníček III: Podzimní polévky, které zahřejí

Podívejte se

Keto svět jako na dlani. Ve vašem e-⁠mailu.

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů