🥤 Sleva až 40 % na proteinové nápoje. + 🍫 Věrnostní sleva 15 % na proteinové tyčinky. Slevy lze kombinovat. Platí do neděle.

VIDEO: Opravdu víte, co je ketodieta? Nakoukněte s námi pod pokličku a zjistíte to

28. 1. 2021Tento článek vám zabere 3 min čteníNikola Nevečeřalová

Začali jste na Nový rok hubnout, ale kila nejdou dolů tak rychle, jak jste si přáli? Co místo vlastní naordinované diety zkusit prověřenou dietu sestavenou odborníky? Splňte si své předsevzetí díky ketodietě. O co se konkrétně jedná, zjistíte v našem novém videu.

Výživoví poradci KetoDiet Martina Weisserová a Jiří Skála př natáčení videa o keto dietě.

Pojmy, jako jsou ketodieta, proteinové dieta, bílkovinová dieta nebo ketogenní strava, jste už určitě zaslechli. Víte ale, co si pod nimi představit a že vám můžou snadno pomoct od (povánočních) kil navíc?

Konec mýtů. Co přesně je ketogenní dieta?

V našem videu vám zkušení výživoví poradci Martina Weisserová a Jirka Skála nastíní, o co jde, když se řekne ketodieta. Mezi lidmi o ní totiž koluje spousta mýtů, které vám ale ke štíhlejší postavě zrovna dvakrát nepomůžou. Jak docílit toho, aby se ketodieta stala skvělým odrazovým můstkem k trvalé změně stravovacích návyků?

Princip ketodiety spočívá v tom, že v jídelníčku omezíme sacharidy. A to nejen jednoduché cukry, ale také komplexní sacharidy, jako jsou např. obiloviny, brambory, rýže, těstoviny či luštěniny,“ vysvětluje Martina Weisserová.

Ketogenní strava je založena na vyšším příjmu zdravých tuků, jako jsou např. ořechy, avokádo, semínka, oleje lisované za studena a ryby. Důležité je hlídat si i dostatečný příjem bílkovin. Denně by se měl pohybovat okolo 1,2 – 1,4 g na 1 kg ideální tělesné hmotnosti,“ doplňuje výživová poradkyně.

Věděli jste, že:

  • V ketodietě byste za den neměli sníst více než 50 g sacharidů?
  • 60 – 80 % z celkového energetického příjmu tvoří v ketodietě tuky?
  • Bílkovin se nemusíte obávat. Při ketodietě jich za den sníte 1,2 – 1,4 g na 1 kg vaší ideální hmotnosti?

Jak s ketodietou začít?

Není to taková věda, co říkáte? Pustit se do ketodiety můžete klidně hned. Stačí si správně poskládat povolené potraviny, nebo si jednoduše vybrat jeden ze tří dietních plánů, které pro vás sestavili naši nutriční odborníci. Ke každému plánu obdržíte navíc brožurku, která vás vaším úspěšným hubnutím provede.

Nejste si jisti, který z dietních plánů zvolit?

Nechte to spočítat naši chytrou BMI kalkulačku nebo se obratťe na výživové poradkyně, které vám jsou k dispozici ZDARMA.

Chcete se o ketodietě dozvědět ještě víc?

Na našem webu najdete podrobné, ale jednoduché vysvětlení ke všemu, co vás o ní zajímá. Mrkněte třeba na:

Tenhle článek stojí za sdílení!

Nikola Nevečeřalová copywriter a brand markeťák KetoDiet

Pro zdravý jídelníček a pravidelný pohyb má ten správný zápal. Je aktivní nejen v životě, ale i v našem blogu, kde se můžete inspirovat jejími články.

Přerušovaný půst jednoduše aneb Vše, co o něm potřebujete vědět

Než si budete moct pustit další díl našeho nového videoseriálu, začtěte se třeba do vydatného článku o přerušovaném půstu.
Podívejte se

Keto svět jako na dlani. Ve vašem e-⁠mailu.

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů