🥤 Sleva až 40 % na proteinové nápoje. + 🍫 Věrnostní sleva 15 % na proteinové tyčinky. Slevy lze kombinovat. Platí do neděle.

Petra: Boj s nadváhou je mým životním tématem

17. 10. 2023Tento článek vám zabere 4 min čteníTereza Břízová

S nadbytečnými kily zápasí od dětství, kdy ji rodiče posílali do lázní na hubnoucí kúry. Po těchto zkušenostech v dospělosti spíš rezignovala. Přibírala a neřešila to. Proč se Petra nakonec pustila do hubnutí a co ji čeká na cestě za vysněnou postavou? Prozrazuje v rozhovoru.

Petra hubne s KetoDiet

Péťo, proč jste začala hubnout?

Byly situace, kdy jsem pociťovala, že mě nadváha omezuje, třeba seznamování s muži nebo nákupy oblečení. Pomohlo mi vybrečet se, zajíst to a smířit se s tím. Měla jsem „štěstí”, že se dopady obezity neprojevily na mém zdraví. Varování lékařů, že je to otázka času a že to drží věk, mě nijak neznepokojovaly.

„Pomohlo mi vybrečet se, zajíst to a smířit se s tím.”

Ve vysokém stupni obezity se mi podařilo i přirozeně otěhotnět. Díky těhotenské cukrovce jsem během těhotenství a po porodu shodila 30 kg, které jsem téměř celé opět nabrala. A s novou rolí maminky přišly i první úvahy začít se sebou něco dělat.

Petra před KetoDiet a v průběhu hubnutí

Je KetoDiet vaší premiérou?

Před dvěma lety jsem zkusila proteinovou dietu poprvé. Tehdy to byly první Vánoce, přes které jsem nepřibrala, ale zhubla. Takže KetoDiet pro mě nebyla novinkou, spíš jistotou, že můžu pokračovat a že to bude fungovat. Motivací byl už i můj zdravotní stav. Při aktivitách se synem jsem se rychle zadýchávala.

„KetoDiet mě naučila pravidelnosti v jídle, přemýšlet o skladbě potravin a že to jde dělat jinak.”

Jaké byly první dny s KetoDiet?

Na start režimu jsem se těšila. Připomněla jsem si pravidla i to, že první dny nemusí být zrovna příjemné. U mě to naštěstí probíhalo celkem v poklidu. Jeden večer mě pobolívala hlava a asi 2 dny jsem se cítila unavenější. Jinak jsem byla opět nadšená, že keto jídla prostě chutnají a těším se na každou porci.

Jde všechno hladce, nebo je těžké dodržovat dietní režim?

Zastávám názor, že je vše o hlavě. Pokud jste rozhodnutí a přesvědčení, tak to musí fungovat. Já nemám pocit hladu ani chutě na sladké, spíš na slané. Ale jsme jen lidé, nebudu lhát, že jsem se držela plánu úplně striktně. Občas jsem ochutnala třeba plátek kvalitní šunky. Hodně jsem se soustředila na pitný režim, protože bez něj to nefunguje.

Která naše jídla máte nejraději?

Úplně nejdřív mi zmizely vývarové polévky společně s rajskou, to je prostě TOP. Pak proteinové tyčinky a nápoje. Bylo super jídla kombinovat, jak člověk potřeboval – přes týdenní shon rychlovky, které jsem hned snědla, a o víkendu jsem si vařila dobroty na talíř.

Petra má nejraději:

Recept – dýňová omáčka s proteinovými špagetami

Zkuste některé z našich receptů

Na vašich webových stránkách jsou úžasné recepty. U mě to na plné čáře to vyhrály dýňová omáčkatěstoviny se špenátem. Nadchla mě také facebooková skupina Moje KetoDiet. Našla jsem tam spoustu inspirace, jak vařit běžná jídla, ale zdravěji. Třeba Kinder řezy –⁠ paráda! To vám ani nepřipadá, že se jedná o dietu. A další bonus: Vše je za chvíli hotové. Nestojíte v kuchyni dvě hodiny.

Přidejte se k nám

Ještě nejste členem skupiny Moje KetoDiet na FB? A víte, jaká je to škoda? Přicházíte o spoustu skvělé inspirace a božské recepty. Nahlédněte.

Stát se členem Moje KetoDiet

Jak jste spokojená s dosavadními výsledky?

Jsem moc ráda, že se mi povedlo hnout s váhou a zlepšit si zdraví. Zadýchávání zmizelo a synovi konečně stačím. Ale mám před sebou ještě spoustu práce. Chci zlepšit svůj zdravotní stav a zvýšit si sebevědomí. Není nic příjemnějšího, než když si změny začne všímat okolí. Moje cesta nekončí, ale začíná.

Jaká byla Péťa před KetoDiet? Jaká je dnes?

Před KetoDiet jsem byla věčně unavená, vyčerpaná, bez elánu. Neřešila životní styl ani jeho dopady. KetoDiet mě naučila pravidelnosti v jídle, přemýšlet o skladbě potravin a že to jde dělat jinak. A hlavně, že když to změníte, opravdu to funguje.

 

Foto: KetoDiet

Tenhle článek stojí za sdílení!

Tereza Břízová copywriter KetoDiet

Jako správný copywriter zásobuje náš blog novinkami ze světa proteinové diety, rozhovory o hubnutí a články z oblasti aktivního životního stylu.

Keto svět jako na dlani. Ve vašem e-⁠mailu.

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů