
- velmi snadné
- 2 porce
- 30 min
- od 2. kroku

Nízkosacharidové fusilli v sobě mají až pětkrát víc bílkovin než klasické těstoviny. Připravte si k nim během chvíle vynikající špenátovou omáčku a posypte je parmezánem.
Na proteinové fusilli se špenátovou omáčkou potřebujeme
proteinové těstoviny – fusilli | 50 g |
Baby špenát | 60 g |
Česnek | 3 g |
Smetana ke šlehání | 50 ml |
Smetana na vaření | 20 ml |
Olivový olej | 15 ml |
Parmezán | 20 g |
Sůl | dle chuti |
Pepř | dle chuti |
Voda | dle chuti |
Nechcete vážit?
Z uvedených surovin vytvoříme 2 porce těstovin se špenátovou omáčkou.
- 50 g proteinových těstovin = 1 sáček
- 3 g česneku = 1 menší stroužek 50 ml smetany ke šlehání = 3,5 polévkové lžíce
- 20 ml smetany na vaření = 1,5 polévkové lžíce
- 20 g parmezánu = 3 zarovnané polévkové lžíce
Jak připravit fusilli se špenátovou omáčkou
Proteinové fusilli uvaříme dle návodu v osolené vodě.
Listový špenát překrájíme na menší kousky a krátce orestujeme na olivovém oleji.
Ke špenátu přidáme prolisovaný česnek, opepříme, podlijeme vodou a necháme asi minutu vařit.
Přilijeme obě smetany, přidáme uvařené fusilli a mícháme, dokud se omáčka nevsákne do těstovin, a tím se nezredukuje asi na polovinu svého objemu.
Nakonec do těstovin přisypeme strouhaný sýr, promícháme, odstavíme a dle chuti trochu osolíme.
Makroživiny a energetická hodnota | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 1 134 kJ/ 271 kcal |
Bílkoviny | 14 g |
Sacharidy | 5 g |
Tuky | 19,7 g |
Vláknina | 9,5 g |
Co takhle místo omáčky zkusit špenátové pesto?
Do mixéru vložte 100 g umytého špenátu, oloupaný česnek, nastrouhaný parmezán, hrst vlašských ořechů a rozmixujte. Po částech přidávejte polévkovou lžící olivový olej, až špenátové pesto nabere požadovanou polohrubou konzistenci. Osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou.

Použité produkty
Hodnocení od našich spokojených zákazníků
Vhodné jako
Autor
Silvie LabuťováAutorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.
Zkuste i další omáčky na těstoviny

Potřebujete poradit?

Protein rovnou do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.