
- snadné
- 2 porce
- 30 min
- od 2. kroku

Rychlá, čerstvá, voňavá! Tahle omáčka je důkazem toho, že rajčata a těstoviny patří k sobě. Sáhněte po kvalitních surovinách a připravte si vynikající oběd. Už od 2. kroku dietního plánu.
Na rajčatovou omáčku potřebujeme
Proteinové těstoviny – fusilli (7 porcí) | 50 g |
Rajče | 200 g |
Cibule červená | 30 g |
Česnek | 6 g |
Olivový olej | 20 ml |
Parmezán | 20 g |
Čerstvá bazalka | 30 g |
Sůl | dle chuti |
Pepř | dle chuti |
Voda | 50 ml |
Paprika mletá sladká | 1 g |
Nechcete vážit?
Z uvedených surovin připravíme 2 porce rajčatové omáčky.
- 50 g proteinových těstovin = 1 sáček
- 6 g česneku = 2 menší stroužky
- 20 ml olivového oleje = 2 polévkové lžíce
- 20 g strouhaného parmezánu = 3 polévkové lžíce
- 30 g čerstvé bazalky = 1/3 svazku (hrst)
- 1 g mleté sladké papriky = ½ čajové lžičky
Jak připravit rajčatovou omáčku
- Proteinové fusilli uvaříme dle návodu ve vroucí osolené vodě.
- Rajčata lehce nařízneme do křížku, vložíme do misky a spaříme vroucí vodou. Misku zakryjeme, rajčata necháme chvíli zapařit a následně je oloupeme.
- Oloupaná rajčata nakrájíme na malé kostičky.
- Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozmělněný česnek a nakrájená rajčata.
- Směs podlijeme vodou, trochu osolíme, opepříme a necháme chvíli dusit.
- Jakmile se odpaří asi polovina tekutiny, přidáme nasekanou bazalku a mletou červenou papriku.
- Do rajčatové omáčky přisypeme uvařené fusilli, promícháme, aby nasákly omáčku, případně znovu dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme posypané parmezánem, můžeme ozdobit lístky bazalky.
Rajčatovou omáčku dělá především kvalita surovin
Náš recept na rajčatovou omáčku je chutný a velmi jednoduchý. Je ale potřeba sáhnout po kvalitních surovinách. Ideální budou:
- domácí rajčata,
- domácí česnek,
- extra panenský olivový olej,
- čerstvá bazalka.
Uvařené těstoviny sceďte a rovnou přidejte k hotové omáčce. Nikdy těstoviny neproplachujte ve studené vodě. Škrob z uvařených těstovin zajistí, že se těstoviny s omáčkou krásně spojí.

Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 959 kJ/ 229 kcal |
Bílkoviny | 14,1 g |
Sacharidy | 9,8 g |
Tuky | 12,9 g |
Vláknina | 10,5 g |
Použité produkty
Hodnocení od našich spokojených zákazníků
Vhodné jako
Autor
Silvie LabuťováAutorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.
Zkuste i další omáčky na těstoviny

Potřebujete poradit?

Protein rovnou do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.