Týden slev navíc! Využijte Black Friday a objednejte se slevou až 70 %. Jen do neděle 4.12. Tak rychle do e-shopu!

Rajčatová omáčka s proteinovými fusilli

  • Oběd
  • Večeře
  • snadné
  • 2 porce
  • 30 min
  • od 2. kroku
Recept na rajčatovou omáčku s proteinovými fusilli

Rychlá, čerstvá, voňavá! Tahle omáčka je důkazem toho, že rajčata a těstoviny patří k sobě. Sáhněte po kvalitních surovinách a připravte si vynikající oběd. Už od 2. kroku dietního plánu.

Na rajčatovou omáčku potřebujeme

Proteinové těstoviny – fusilli (7 porcí)50 g
Rajče200 g
Cibule červená30 g
Česnek6 g
Olivový olej20 ml
Parmezán20 g
Čerstvá bazalka30 g
Sůldle chuti
Pepřdle chuti
Voda50 ml
Paprika mletá sladká1 g

Nechcete vážit?

Z uvedených surovin připravíme 2 porce rajčatové omáčky

  • 50 g proteinových těstovin = 1 sáček
  • 6 g česneku = 2 menší stroužky
  • 20 ml olivového oleje = 2 polévkové lžíce
  • 20 g strouhaného parmezánu = 3 polévkové lžíce
  • 30 g čerstvé bazalky = 1/3 svazku (hrst)
  • 1 g mleté sladké papriky = ½ čajové lžičky

Jak připravit rajčatovou omáčku

  1. Proteinové fusilli uvaříme dle návodu ve vroucí osolené vodě.
  2. Rajčata lehce nařízneme do křížku, vložíme do misky a spaříme vroucí vodou. Misku zakryjeme, rajčata necháme chvíli zapařit a následně je oloupeme.
  3. Oloupaná rajčata nakrájíme na malé kostičky.
  4. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozmělněný česnek a nakrájená rajčata. 
  5. Směs podlijeme vodou, trochu osolíme, opepříme a necháme chvíli dusit.
  6. Jakmile se odpaří asi polovina tekutiny, přidáme nasekanou bazalku a mletou červenou papriku.
  7. Do rajčatové omáčky přisypeme uvařené fusilli, promícháme, aby nasákly omáčku, případně znovu dochutíme solí a pepřem.
  8. Podáváme posypané parmezánem, můžeme ozdobit lístky bazalky.

Rajčatovou omáčku dělá především kvalita surovin

Náš recept na rajčatovou omáčku je chutný a velmi jednoduchý. Je ale potřeba sáhnout po kvalitních surovinách. Ideální budou:

  • domácí rajčata,
  • domácí česnek,
  • extra panenský olivový olej,
  • čerstvá bazalka.

Uvařené těstoviny sceďte a rovnou přidejte k hotové omáčce. Nikdy těstoviny neproplachujte ve studené vodě. Škrob z uvařených těstovin zajistí, že se těstoviny s omáčkou krásně spojí.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 037 kJ/248 kcal
Bílkoviny20,4 g
Sacharidy10,6 g
Tuky12,9 g
Vláknina4,4 g

Použité produkty

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

4,5
2 hodnocení
Silvie Labuťová autorka receptů KetoDiet

Autor

Silvie Labuťová
Profil autora

Autorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.

Zkuste i další omáčky na těstoviny