Zelená výprodeji! Produkty v původním kabátku se slevou až 40 %Vyberte si. Jen do vyprodání zásob.

Proteinové těstoviny se špenátem a s žampiony

  • Oběd
  • Večeře
Recept na proteinové těstoviny se špenátem a s žampiony
  • velmi snadné
  • 1 porce
  • 20 min
  • od 1. kroku
Milujete těstoviny na všechny způsoby? Rozšiřte svůj repertoár o tenhle recept. Čerstvá zelenina restováním na ghí krásně zesládne a pražený dýňová semínka jim dodají ten pravý šmrnc.

Na těstoviny se špenátem a s žampiony potřebujeme

Proteinové těstoviny – fusilli (7 porcí)25 g
Baby špenát100 g
Žampion bílý70 g
Olivový olej10 ml
Cuketa50 g
Pórek30 g
Sůldle chuti
Pepřdle chuti
Čerstvá bazalkadle chuti
Přepuštěné máslo (ghí)10 g
Dýňová semínka10 g

Nechcete vážit?

  • 25 g proteinových těstovin je ½ sáčku.
  • 10 ml olivového oleje je zhruba 1 polévková lžíce.
  • 10 g přepuštěného másla (ghí) je 1 polévková lžíce.
  • 10 g dýňových semínek je přibližně 1 polévková lžíce.

Jak připravit těstoviny se špenátem a s žampiony

  1. Proteinové těstoviny FUSILLI připravíme podle návodu.
  2. Nakrájené žampiony, čerstvý baby špenát, cuketu a pórek orestujeme na pánvi na přepuštěném másle.
  3. Zeleninovou směs vmícháme do uvařených těstovin.
  4. Osolíme a opepříme.
  5. Přidáme na sucho opražená dýňová semínka a čerstvou bazalku.
  6. Na závěr zakápneme olivovým olejem a promícháme.

Jak vyrobit ghí

  1. 500 g nesoleného másla dáme do kastrolu se silným dnem a na středním ohni ho rozpustíme.
  2. Ztlumíme plamen tak, aby máslo jen maličko bublalo.
  3. Kastrol nezakrýváme. Máslo bude pěnit a prskat. Na povrchu se začne srážet bílkovina. Máslo se krásně rozvoní a zezlátne.
  4. Pečlivě hlídáme, ať máslo nepřipálíme, mělo by zůstat zlatavé, nesmí zhnědnout.
  5. Sraženinu na povrchu sbíráme děrovanou lžící.
  6. Až bude máslo čisté a přestane prskat, je čas stáhnout ho z ohně.
  7. Necháme ho trochu zchladnout.
  8. Přecedíme ho přes jemné sítko nebo plátýnko do čisté sklenice s pevným uzávěrem.
  9. Ghí jsme připálili, pokud je cítit oříškově a zhnědlo.
  10. Půl kila másla nám zabere asi 15 minut vaření. Pokud ho bude víc, bude to trvat déle.
  11. Přepuštěné máslo chováváme v uzavřené nádobě v chladu.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 580 kJ/378 kcal
Bílkoviny24,9 g
Sacharidy10,3 g
Tuky24,8 g
Vláknina7,4 g

Použité produkty

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

4,7
19 hodnocení
Martina Dvořáková manažerka produktového oddělení a dietní koučka KetoDiet

Autor

Martina Dvořáková
Profil autora

Naše dietní koučka je v oblasti výživového poradenství jako doma. Zdravý jídelníček je pro ni vášní. Vymýšlí pro vás recepty z kvalitních surovin.