Týden slev navíc! Využijte Black Friday a objednejte se slevou až 70 %. Jen do neděle 4.12. Tak rychle do e-shopu!

Keto špecle se špenátem

  • Bez lepku
  • Oběd
  • Večeře
  • snadné
  • 2 porce
  • 30 min
  • od 2. kroku
Recept na domácí keto špecle se špenátem
Jsou domácí a přitom je připravíte raz dva. Bez lepku, zato s porcí kvalitních bílkovin. Báječně chutnají se špenátovou omáčkou, ale třeba i s hříbky. Co je to? Přece keto špecle. Ochutnejte.

Na špecle se špenátem potřebujeme

Proteinová omeleta – příchuť sýr (7 porcí)27 g
Vaječný bílek3 ks
Mouka z lněných semínek20 g
Psylium5 g
Voda80 ml
Máslo15 g
Baby špenát150 g
Česnek6 g
Cibulka jarní20 g
Olivový olej10 ml
Smetana na vaření50 ml
Sůldle chuti
Pepřdle chuti

Nechcete vážit?

Z uvedených surovin připravíte 2 porce špeclí.

  • 27 g proteinové omelety je 1 sáček.
  • 20 g mouky z lněných semínek je zhruba 2,5 zarovnaných polévkových lžic.
  • 5 g psyllia je přibližně 1 čajová lžička.
  • 6 g česneku jsou 2 menší stroužky.
  • 30 g smetany je zhruba 3,5 polévkových lžic (na tento recept jsme použili smetanu s 10 % tuku).
  • 10 ml olivového oleje je asi 1 polévková lžíce.

Jak připravit špecle se špenátem

  1. Na špecle si v misce rozmícháme vaječné bílky, přidáme směs na proteinovou omeletu, lněnou mouku a psyllium.
  2. Vše důkladně zamícháme, osolíme a po lžících přidáváme vodu. Těsto by mělo být řidší, trochu lepivé.
  3. Těsto na špecle dáme do zdobicího sáčku (nebo do silnějšího sáčku, kterému ustřihneme jeden růžek) a pomocí něj tvoříme do vroucí osolené vody špecle, které vaříme asi 3–5 minut.
  4. Hotové špecle opražíme na pánvi na rozpuštěném másle dozlatova.
  5. Ve větší pánvi zpěníme na olivovém oleji na kostičky nakrájenou bílou část jarní cibulky, přidáme špenát a podusíme.
  6. Přidáme prolisovaný česnek a smetanu a krátce povaříme.
  7. Do pánve vložíme špecle a dochutíme solí a pepřem.

Co takhle špecle s houbami?

Jídla z hub jsou nenapodobitelná a v české kuchyni mají obrovské zastoupení. Do špeclí se houby skvěle hodí. Pokud trefíte houbařskou sezónu, recept si zpříjemněte hříbky. Celoročně můžete využít žampiony či hlívu ústřičnou. Houby jim dodají nenapodobitelnou chuť i vůni.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 219 kJ/292 kcal
Bílkoviny21,2 g
Sacharidy6,3 g
Tuky19,6 g
Vláknina4,8 g

Použité produkty

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

4,7
18 hodnocení
Silvie Labuťová autorka receptů KetoDiet

Autor

Silvie Labuťová
Profil autora

Autorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.