Jak připravit špecle se špenátem
- Na špecle si v misce rozmícháme vaječné bílky, přidáme směs na proteinovou omeletu, lněnou mouku a psyllium.
- Vše důkladně zamícháme, osolíme a po lžících přidáváme vodu. Těsto by mělo být řidší, trochu lepivé.
- Těsto na špecle dáme do zdobicího sáčku (nebo do silnějšího sáčku, kterému ustřihneme jeden růžek) a pomocí něj tvoříme do vroucí osolené vody špecle, které vaříme asi 3–5 minut.
- Hotové špecle opražíme na pánvi na rozpuštěném másle dozlatova.
- Ve větší pánvi zpěníme na olivovém oleji na kostičky nakrájenou bílou část jarní cibulky, přidáme špenát a podusíme.
- Přidáme prolisovaný česnek a smetanu a krátce povaříme.
- Do pánve vložíme špecle a dochutíme solí a pepřem.