Zelená výprodeji! Produkty v původním kabátku se slevou až 40 %Vyberte si. Jen do vyprodání zásob.

Keto těstoviny na kari

  • Oběd
  • Večeře
Recept na keto těstoviny na kari se zeleninou
  • velmi snadné
  • 2 porce
  • 30 min
  • od 1. kroku
Tuhle rychlovku oceníte k obědu i k večeři. Proteinové těstoviny se zeleninou podtrhuje nezaměnitelná chuť kari koření. Věděli jste, že má léčivé účinky? Pusťte ho do kuchyně.

Na keto těstoviny na kari potřebujeme

Proteinové těstoviny – fusilli (7 porcí)50 g
Cuketa100 g
Zelené fazolky50 g
Česnek3 g
Kokosové mléko80 ml
Kokosová smetana30 ml
Olivový olej10 ml
Máslo15 g
Zakysaná smetana15 g
Kari3 g
Cibulka jarní20 g
Čerstvý koriandrdle chuti
Sůldle chuti
Pepřdle chuti

Nechcete vážit?

Z uvedených surovin vytvoříme 2 porce těstovin.

  • 50 g proteinových těstovin je 1 sáček.
  • 3 g česneku je zhruba 1 menší stroužek.
  • 10 ml olivového oleje je zhruba 1 polévková lžíce.
  • 15 g zakysané smetany (obsah tuku 16 %) je zhruba 1 polévková lžíce.
  • 3 g kari je přibližně 1 čajová lžička.

Jak připravit keto těstoviny na kari

  1. Proteinové fusilli dáme vařit dle návodu do vroucí osolené vody. 
  2. Cuketu nakrájíme dle velikosti na tenčí půlkolečka, cibulku nadrobno, pokud máme fazolky dlouhé, překrojíme je na menší kousky. 
  3. Na lžíci olivového oleje zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme fazolové lusky a krátce orestujeme
  4. K orestovaným fazolkám přidáme nakrájenou cuketu a restujeme ji cca 3 minuty (měla by být na skus). 
  5. Směs osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. 
  6. Zeleninovou směs podlijeme kokosovým mlékem, přidáme kari koření a promícháme.  
  7. Jakmile se odpaří asi polovina mléka, přilijeme kokosovou smetanu, přidáme uvařené fusilli a mícháme, dokud se kari omáčka do těstovin krásně nevsákne. 
  8. Dáme pánev stranou a do těstovin vmícháme máslo, které omáčku zjemní. 
  9. Podáváme ozdobené lžičkou zakysané smetany a nasekaným čerstvým koriandrem.

Proč jsou kurkuma, potažmo kari koření tak zdravé?

Kurkuma je jednou z hlavních složek kari koření a obsahuje skupinu polyfenolických látek nazývaných kurkuminoidy. Kurkuma se používá nejen jako zdroj koření, ale také jako pomocná látka pro dochucování sýrů či chleba. 

Bylo skutečně prokázáno, že kurkumin působí doslova blahodárně na lidský organismus. Je také bezpečnou látkou, i při konzumaci mnoha gramů každý den nebyly popsány prakticky žádné nežádoucí účinky. 

Co všechno tedy může kurkumin léčit? Jedná se zejména: 

  • o protizánětlivé účinky, 
  • snížení koncentrace krevních tuků, čímž působí proti ateroskleróze, 
  • působí proti tvorbě žlučových kamenů, 
  • má léčebné účinky na lupénku (psoriázu), 
  • zlepšuje příznaky syndromu dráždivého tračníku, 
  • zlepšuje mozkovou činnost, působí léčebně na Alzheimerovu nemoc.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 098 kJ/263 kcal
Bílkoviny18,3 g
Sacharidy10,9 g
Tuky15,5 g
Vláknina3,9 g

Použité produkty

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

4,5
2 hodnocení
Silvie Labuťová autorka receptů KetoDiet

Autor

Silvie Labuťová
Profil autora

Autorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.