Týden slev navíc! Využijte Black Friday a objednejte se slevou až 70 %. Jen do neděle 4.12. Tak rychle do e-shopu!

Těstovinový salát se zeleninou

  • Oběd
  • Večeře
  • velmi snadné
  • 1 porce
  • 20 min
  • od 1. kroku
Recept na těstovinový salát se zeleninou
Těstovinový salát se zeleninou je osvědčenou jedničkou jak na talíři, tak i v krabičce jako jídlo na cestu. V průběhu dietního plánu tomu není jinak. Ochutnejte ten náš s domácí zálivkou.

Na těstovinový salát pořebujeme

Proteinové těstoviny – fusilli (7 porcí)50 g
Ředkvička30 g
Okurka salátová50 g
Paprika zelená50 g
Salát rukola30 g
Baby špenát30 g
Zakysaná smetana20 g
Olivový olej10 ml
Sůldle chuti
Pepřdle chuti
Čerstvá bazalkadle chuti

Bude se vám hodit

  • 50 g proteinových těstovin je 1 sáček
  • 20 g zakysané smetany je 1 vrchovatá polévková lžíce.
  • 10 ml olivového oleje je 1 polévková lžíce.

Pokud si uvedenou majonézu dáte v 1. kroku dietního plánu, vynechejte ten den polovinu množství (= 1 dcl) povoleného mléka.

Jak připravit těstovinový salát

  1. Podle návodu si připravíme proteinové těstoviny.
  2. Mezitím, co se těstoviny vaří, tak si nakrájíme ředkvičky, okurku a papriku na menší kostičky.
  3. Nakrájenou zeleninu poté smícháme s uvařenými těstovinami a přidáme rukolubaby špenát.
  4. Salát zalijeme domácí majonézou, kterou si připravíme ze zakysané smetany, olivového oleje, soli a pepře.
  5. Dozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme.

Zdravý salát dělá zdravá zálivka

Zelenina je důležitou součástí dietních jídelníčků. Měli bychom si ale dávat pozor na to, s čím si ji dáme. Hlavně zálivky mohou ze salátu udělat kromě delikatesy také kalorickou bombu. Na druhou stranu lze přidáním vhodných surovin přichystat ze salátu kvalitní hlavní chod.

Tipy na zdravou zálivku:

  • Francouzská: olivový olej, vinný ocet, česnek, dijonská hořčice, lžička čekankového sirupu, sůl a pepř
  • Koprová: olivový olej, citrónová šťáva, sekaný kopr, hořčice, sůl, pepř a lze přidat i křen
  • Bylinková: čerstvá máta, meduňka, pažitka, dobromysl, olivový olej, červený vinný ocet, sůl, pepř

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 350 kJ/323 kcal
Bílkoviny33,4 g
Sacharidy13,7 g
Tuky13,5 g
Vláknina7 g

Použité produkty

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

4,6
17 hodnocení
Martina Dvořáková manažerka produktového oddělení a dietní koučka KetoDiet

Autor

Martina Dvořáková
Profil autora

Naše dietní koučka je v oblasti výživového poradenství jako doma. Zdravý jídelníček je pro ni vášní. Vymýšlí pro vás recepty z kvalitních surovin.