🥤 Sleva až 40 % na proteinové nápoje. + 🍫 Věrnostní sleva 15 % na proteinové tyčinky. Slevy lze kombinovat. Platí do neděle.

Dieta bez jojo efektu aneb Jak zhubnout a už nepřibrat

30. 3. 2021Tento článek vám zabere 3 min čteníTereza Břízová

Investovali jste spoustu energie do hubnutí, dali jste nadváze pěkně na frak a teď… Kilo po kilu se vaše tělo zase mění do nelichotivé podoby? Pak vás dohnal strašák jménem jojo efekt. Odpálkujte ho jednou provždy. Prozradíme vám jak.

Žena si měří obvod boků

Jak už to tak bývá, všechno hezké je potřeba opečovávat. Ani štíhlá postava není samozřejmostí. Špatné stravovací návyky a nedostatek pohybu se logicky musí někde projevit.


Vrátit se zpátky ke starým zvykům a čekat, že to vaše tělo nepozná, je jako věřit na pohádky.


Úbytek na váze je výsledkem silné vůle a, co si budeme povídat, kolikrát i tvrdé dřiny. Pak ale povolíte uzdu a nadváha je zpět. Mnohdy s sebou vezme ještě pár kilo navíc, potvora. Vy ale můžete téhle “přebice” udělat přítrž.

Jak zhubnout bez jojo efektu

Možná máte strach, že pokud nechcete svou původní váhu nabrat zpátky, musíte dietní režim držet na věky věků. Tak to rozhodně není. Nejprve si oddělme 2 věcihubnutíudržení stávající váhy. Pokud dodržíte tyto zásady, jojo efekt vás obejde obloukem.

Chci zhubnout
Dodržujete vyvážený redukční jídelníček (např. keto dietu).
Opatrně začínáte s pohybem (střídáte aerobní a anaerobní aktivity – cviky na břicho).
Nehladovíte! Součástí jídelníčku je také dostatek zeleniny a zdravých tuků. Pravidelně pijete.
Udržujete se v psychické pohodě. Pryč se stresem!
Dbáte na dostatečný a kvalitní spánek
Chci si udržet stávající váhu
Dodržujete vyvážený zdravý jídelníček (např. low carb strava).
Sport je běžnou součástí vašeho života (minimálně 3x týdně).
V rozložení stravy vsaďte na pravidlo 80 : 20 (zjednodušeně: Až ve 20 % můžete “hřešit”).
Udržujete se v psychické pohodě. Pryč se stresem!
Dbáte na dostatečný a kvalitní spánek

V našem článku se dozvíte, že jojo efekt způsobuje jediná chyba. Děláte ji také?


Existuje dieta, po které se nadbytečná kila nevrátí?

Nevhodnou dietou je každá, při které trpíte hlady a neučíte si správné stravovací návyky. Jakmile po jejím skončení navážete na před-dietní jídelníček, vaše tělo si logicky uloží každý tuk na horší časy. Co kdyby zase přišly? A ony přijdou, protože opět naberete a opět budete přemýšlet, jak zhubnout. Dostáváte se tak do začarovaného kruhu.

Zvolte efektivní způsob hubnutí. Při dietních plánech KetoDiet jíte pravidelně 5x denně. Proteinová jídla a nápoje doplňujete o zeleninu, zdravé tuky a vybrané druhy ovoce, dodržujete pitný režim.

Jedná se o promyšlený redukční jídelníček složený ze 3 snadných kroků. V 1. kroku snížíte příjem sacharidů na minimum a necháte tělo čerpat energii z vlastních tukových zásob. Ve 2. kroku začnete do svého jídelníčku zařazovat běžná jídla bohatá na bílkoviny. Tělo zároveň postupně adaptujete na příjem komplexních sacharidů. Ve 3. kroku stabilizujete svou hmotnost a utužujete pravidelnost, která vás bude provázet i po dietě.

Zapomeňte na mýtus, že proteinová dieta vede zákonitě k jojo efektu. Upřímně? Je to jenom o vás. Navažte na dietní plán racionálním jídelníčkem, hýbejte se a pečujte o sebe. Takhle jednoduché to opravdu je!

Hubnutí s ketodietou

Pokud se chcete pustit do hubnutí s proteinovou dietou a nejste si jistí, který dietní plán si zvolit, zadejte své údaje do naší BMI kalkulačky. K dispozici jsou vám také naše výživové poradkyně. Můžete s nimi probrat vaše pochybnosti, zeptat se na cokoliv okolo hubnutí.

Spočítejte si BMI index

Pro přesnější výsledky doplňte

Zdravé recepty po dietě

Zhubli jste a přemýšlíte, co teď budete vařit? Osvěžte svůj jídelníček některým z našich keto receptů po ukončení diety.

Tenhle článek stojí za sdílení!

Tereza Břízová copywriter KetoDiet

Jako správný copywriter zásobuje náš blog novinkami ze světa proteinové diety, rozhovory o hubnutí a články z oblasti aktivního životního stylu.

Víte, jaká jsou největší rizika obezity?

Pokud byste svou nadváhu či obezitu nezačali řešit včas, hrozí vám i vážné zdravotní problémy. Podívejte se, které a zjistěte, jak se jim pokusit vyhnout.
Přečtu si

Keto svět jako na dlani. Ve vašem e-⁠mailu.

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů