🌜 Night Shopping –24 % téměř na vše* s kódem NIGHT2D4 🌛 Do neděle probíhá také 🌸 jarní výprodej se slevami až 50 %.

Celerová polévka se zázvorem

Recept na celerovou polévku se zázvorem
Recept na celerovou polévku se zázvorem

Klidně poslouží jako hlavní chod bohatý na bílkoviny, hodit se bude i jako lehká večeře. Opravdu hustou polévku z celeru skvěle doplňuje zázvor. Ochutnejte.

Na celerovou polévku potřebujeme

Proteinová polévka – koprová (7 porcí)27 g
Celer bulva80 g
Celer řapíkatý30 g
Olivový olej15 ml
Bobkový list1 ks
Voda250 ml
Zázvor čerstvý20 g

Nechcete vážit?

  • 27 g proteinové koprové polévky = 1 sáček
  • 15 ml olivového oleje = cca 1,5 polévkové lžíce

Jak na krémovou celerovou polévku

  1. Oba celery nakrájíme na drobné kostičky.
  2. V malém hrnci nebo ve vyšší pánvi lehce orestujeme na lžíci oleje oloupaný a na kostičky nakrájený zázvor a bulvový celer.
  3. Jakmile jsou orestované, přidáme řapíkatý celer. Ten restujeme pouze krátce.
  4. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list a vaříme do měkka (dle velikost kostiček celeru 5–10 min.). Dále už nevaříme.
  5. Z vody, kde máme podušený celer se zázvorem, vyjmeme bobkový list.
  6. Přidáme směs na koprovou polévku a vše důkladně rozmixujeme na hladkou krémovou polévku.
  7. Na talíři pokapeme polévku lžičkou olivového oleje a ozdobíme lístky řapíkatého celeru nebo petrželovou natí.

Správně restovaný celer dělá chuť polévky

Obecně u zeleninových polévek platí, že pro správnou chuť je velmi důležité, jakým způsobem restujeme zeleninu.

Celer do krémové polévky restujte pomalu. Spíše než o restování se jedná o dušení, takže můžete klidně přidávat trochu vody. Dbejte hlavně na to, aby se vám celerový základ nespálil, nepřipekl ani neopekl. Správně podušený celer vám zajistí ideální chuť polévky.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 154 kJ/276 kcal
Bílkoviny19,5 g
Sacharidy12,4 g
Tuky15,7 g
Vláknina4 g

Použité produkty

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

4,3
6 hodnocení
Silvie Labuťová autorka receptů KetoDiet

Autorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.

Další skvělé (nejen) polévky, které byste měli zkusit