
- velmi snadné
- 3 porce
- 60 min
- od 2. kroku

Perník je láska! Extra rychlý a nadýchaný. Zkuste voňavý dezert v proteinové podobě. S ovocným džemem a špetkou čokolády si ho můžete dopřát i během diety.
Na perník s džemem potřebujeme
Proteinová směs na pečení – sladká | 150 g |
Kakao holandské | 30 g |
Perníkové koření | 10 g |
Voda | 250 ml |
Extra ostružinovo jahodový džem bez přidaného cukru | 30 g |
Hořká čokoláda 70% | 20 g |
Kokosový olej | 15 ml |
Nechcete vážit?
Z uvedených surovin připravíte 3 porce perníku.
- 30 g ovocného džemu bez přidaného cukru = cca 3 čajové lžičky
- 30 g holandského kakaa = 4 polévkové lžíce
- 20 g hořké čokoláda = 5–6 čtverečků (běžná velikost)
Jak připravíme perník s džemem
- Směs na pečení, kakao, perníkové koření, lžíci ovocného džemu a vodu společně promícháme.
- Vznikne nám perníkové těsto, které dáme do zapékací mísy vystlané papírem na pečení, a pečeme v troubě na 170 stupňů asi 40 minut.
- Upečený perník potřeme džemem a čokoládou roztopenou ve vodní lázni smíchanou s kokosovým olejem.
Makroživiny a energetická hodnota | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 1 146 kJ/274 kcal |
Bílkoviny | 23,2 g |
Sacharidy | 16,2 g |
Tuky | 13,8 g |
Vláknina | 7,4 g |
Perník s ovocem nebo ořechy
Od 2. kroku dietního plánu si můžete perník vylepšit. Skvěle chutná se sezonním ovocem (jahodami, malinami nebo borůvkami). Nebo zkuste ovoce sušené mrazem, které je k dostání celoročně.
Přidat můžete i nasekané pistácie nebo vlašské ořechy.

Použité produkty
Hodnocení od našich spokojených zákazníků
5,0
1 hodnocení
Vhodné jako
Autor
Monika RandárováAutorka skvělých keto receptů miluje vaření, pečení a natáčení videí. To, jak o jídle přemýšlí, vás bude bavit a inspirovat.
Až ochutnáte náš perník, zkuste také:
Online

Potřebujete poradit?

Protein rovnou do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.
Odesláním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů