Jak připravit pomazánku z červené čočky
- Červenou čočku na cedníku několikrát propláchneme pod tekoucí vodou a necháme dobře okapat.
- Na oleji orestujeme cibuli a utřený česnek.
- Přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, chilli papričku a okapanou čočku.
- Společně restujeme asi 5 minut.
- Směs zalijeme vroucí vodou a zakryjeme pokličkou.
- Na velmi mírném ohni vaříme asi 15–20 minut, občas promícháme.
- Všechna voda by se měla vyvařit, čočka by měla být měkká a díky pravidelnému míchání získat pomazánkovou konzistenci i bez mixování.
- Pomazánku dochutíme solí a necháme vychladnout, aby ztuhla.
- Následně do ní vmícháme najemno nakrájená rajčátka, bazalku, citrónovou šťávu a utřený česnek podle chuti.
- Mažeme na proteinový chléb KetoDiet.
- Ozdobíme čerstvým rajčátkem a bazalkou.