Keto Diet
Košík0
Recept na tvarohovou pomazánku s pažitkou
Recept na tvarohovou pomazánku s pažitkou

Nadýchaný tvaroh, čerstvé ředkvičky, voňavá pažitka. Můžete ji snídat, svačit i večeřet. Vyřeší vám rozhodování, čím namazat jednohubky. Jednoduchá příprava, báječný výsledek!

Na tvarohovou pomazánku potřebujeme

Tvaroh tučný (vanička)75 g
Ředkvička50 g
Čerstvá pažitkadle chuti
Sůldle chuti
Pepřdle chuti
Proteinový chléb – tmavý (7 porcí)70 g

Jak připravit tvarohovou pomazánku

  1. Ředkvičky nakrájíme na malé kousky. 
  2. Čerstvou pažitku nasekáme najemno.   
  3. Tvaroh přendáme do misky a podle chuti osolíme a opepříme.  
  4. Pažitku a ředkvičky vmícháme do tvarohu.   
  5. Podáváme s tmavým proteinovým chlebem KetoDiet.

Ještě jemnější tvarohová pomazánka

Pokud vám bude tvarohová pomazánka připadat moc hutná, můžete ji zjemnit pár kapkami mléka.

V čem je naše tvarohová pomazánka skvělá?

Na tvaroh bychom ve zdravém jídelníčku neměli zapomínat. Důvodem je vysoký obsah kvalitních a lehce stravitelných bílkovin, vápníku a také jeho univerzální využití v kuchyni. Zároveň má pozitivní vliv na naši střevní mikroflóru. 

Ředkvičky jsou velmi vhodné pokud si hlídáme tělesné křivky. Mají nízkou kalorickou hodnotu. Z hlediska vitamínů a minerálních látek se jedná o multifunkční potravinu. Najdeme v nich vitamín C, beta karoten, kyselinu listovou, vitamín K a vitamíny skupiny B. Z minerálů hlavně draslík, zinek a fosfor.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 287 kJ/308 kcal
Bílkoviny23 g
Sacharidy11 g
Tuky16,7 g
Vláknina10,8 g

Použité produkty

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

4,6
20 hodnocení
Martina Weisserová manažerka produktového oddělení a dietní koučka KetoDiet

Naše dietní koučka je v oblasti výživového poradenství jako doma. Zdravý jídelníček je pro ni vášní. Vymýšlí pro vás recepty z kvalitních surovin.

Ochutnejte i další pomazánky

Protein rovnou do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akce.

Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.

Odesláním e-⁠mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů