Jak připravit květákové rizoto
- Růžičky syrového květáku nastrouháme na hrubém struhadle nebo nasekáme v mixeru na „rýži“.
- Šunku, cuketu, žampiony a bílou část jarní cibulky nakrájíme na malé kostičky.
- V hlubší pánvi rozehřejeme lžičku oleje, na kterém krátce orestujeme květákovou rýži.
- Osolíme ji, ochutíme kurkumou, podlijeme asi dvěma lžícemi vody, přiklopíme pokličkou a necháme chvíli dusit (stačí 3–5 min., květák musí být na skus).
- Směs na proteinovou omeletu s příchutí slaniny rozmícháme ve 100 ml vody a necháme odstát.
- V druhé pánvi si na lžíci oleje opečeme šunku, přidáme k ní na kostičky nakrájenou cibulku, cuketu a krátce orestujeme.
- Nakonec přidáme kostičky žampionů, osolíme, opepříme a zalijeme nachystanou směsí na omeletu.
- Mícháme, dokud se nám z omelety se zeleninou nevytvoří „míchaná vajíčka“.
- Do hotové květákové rýže vmícháme připravenou směs z omelety a zeleniny.
- Pánev dáme stranou z plamene, vmícháme máslo, nasekanou petrželovou nať a na kolečka nakrájenou zelenou část jarní cibulky.
- Podáváme lehce posypané strouhaným parmezánem.