* Výsledky této diety nejsou zaručeny pro každého a liší se podle individuálních dispozic klienta. Doporučujeme poradit se s lékařem před zahájením dietního programu.
Návrat slávy sušeného masa

I když se to mnoha lidem může zdát překvapivé, sušené maso není čerstvou novinkou 21. století. V jídelníčku našich předků bychom ho mohli najít poměrně běžně. A je dobře, že se v současnosti k této dobrotě rádi vracíme.
Proč jerky?
Název jerky je anglickým výrazem pro sušené maso. A samo sušení je jedním z nejstarších způsobů úpravy jídla, které je vhodné pro jeho dlouhodobé uchovávání. Tuto metodu používali již staří Egypťané pro skladování masa a dalších potravin, protože neexistovaly tak široké možnosti konzervování jako dnes. Maso se sušilo na slunci nebo u ohně.
Hlavními průkopníky, kteří sušení masa přivedli k dokonalosti, byli Indiáni. Sušili ho venku na sluníčku se zachováním maximální dávky energetické hodnoty a při minimální hmotnosti. Při kočovném způsobu života si tak jednoduše opatřovali „svačiny“ na daleké cesty. Po vynálezu elektřiny lidé začali uchovávat potraviny v lednicích, ale tento příběh už všichni známe. V současnosti se k sušenému masu vracíme jako ke zdravé a energeticky vydatné potravině.
Dostanou každého
Jerky se nyní opět hřejí na výsluní našeho zájmu. Mají fanoušky mezi sportovci či lidmi, kteří si zakládají na zdravém životním stylu. Jsou ale i velmi oblíbené jako pochutina při posezení s přáteli. Ať jste, kdo jste, do sušeného masa jerky se právem zamilujete pro jejich vůni a jedinečnou chuť. Konzumace sušeného masa také zvyšuje bdělost, proto je perfektní například pro řidiče, nebo noční pracovníky. Na rozdíl od chipsů a jiného slaného „zla“, je mlsání sušeného masa zdravou a kvalitní volbou.
Nenahraditelné při dietě
Jerky jsou ideální nejen při proteinové dietě. Díky vysokému obsahu bílkovin a nízkému obsahu tuků skvěle zapadají do kterýchkoliv dietních plánů. Navíc v sobě skrývají i spoustu minerálů a vitamínů. Pro sušené maso KetoDiet jsou charakteristické vysoké výživové hodnoty v malém objemu.
Konkrétněji, 25 g sušeného masa odpovídá cca 60 g syrového libového masa se všemi prospěšnými nutričními hodnotami. Jako tradiční způsob konzervace masa se využívala metoda nasolením. Prosušením se získá potravina, která má přirozeně málo sacharidů, ale hlavně minimum tuku.
V dnešní moderní době již využíváme i jiné techniky než nasolení, a to především z důvodu regulace příjmu soli v potravinách. Denní doporučené množství soli zdravotnickou organizací je cca 6 g. Podívejme se pod drobnohledem na sušené maso KetoDiet a jeho zařazení do proteinové diety. Když propočítáme množství soli na jeden sáček o hmotnosti 30 g, zjistíme, že obsahuje 1,44 g soli.
V průběhu proteinové diety doporučujeme jerky od 2. kroku jako vhodné bílkovinové jídlo.
Doporučený jídelníček
Snídaně
- KetoDiet proteinový nápoj s malinovou příchutí
Dopolední svačina
Oběd
- KetoDiet gulášová polévka, zeleninový salát
Odpolední svačina
- KetoDiet proteinový nápoj s vanilkovou příchutí
Večeře
- KetoDiet sušené maso jerky, zeleninový salát
Pochoutka na dovolenou
Důležitou předností sušeného masa, jak jsme zmínili na začátku článku, je nenáročnost na skladování. Skladovací teploty se pohybují mezi +5 až +30°C a to i dlouhodobě. Díky této výhodě je sušené maso vhodné do extrémních podmínek ať při sportu, turistice, delší jízdě autem, nebo v práci, kde není dostupné běžné stravování. Proto jsou jerky skvělou volbou nejen na výlety a dovolené a vy se nemusíte obávat, že se vám vaše svačinka „zkazí“.
KetoDiet sušené maso je gurmánský zážitek. Voňavé, křupavé a s jedinečnou chutí.
Tenhle článek stojí za sdílení!