* Výsledky této diety nejsou zaručeny pro každého a liší se podle individuálních dispozic klienta. Doporučujeme poradit se s lékařem před zahájením dietního programu.
Štědrovečerní menu lehce

Bramborový salát a kapr jsou s Vánoci nerozlučně spjaté. Je ale možné bramborový salát odlehčit a kapra neobalovat ve strouhance - jednoduše připravíte zdravé štědrovečerní pochutnání.
A nepřehánějte to s množstvím, ať vám není těžko!
Odlehčená varianta Bramborového salátu
100 g domácí majonéza, nebo bílý jogurt s citronovou šťávou a olejem, či lehká zakysaná smetana
1 ks cibule
20 g petržel
500 g brambory
3 ks sladkokyselá okurka
50 g celer
50 g mrkev
3 kuličky nové koření
5 kuliček celý černý pepř
1 ks bobkový list
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Okapané okurky nakrájíme na kostičky. Celer, mrkev a petržel očistíme, oškrábeme a uvaříme v osolené vodě s kořením, také doměkka. Uvařené brambory oloupeme a studené nakrájíme na kostky. Přidáme nakrájenou cibulku, okurky, zakapeme olivovým olejem a podle chuti osolíme a opepříme. Vychladlou zeleninu nakrájíme na kostičky. Přidáme k bramborám a vše spojíme alternativou majonézy. Bramborový salát necháme odležet v chladu a těšíme se na Ježíška.
Medový kapr se sezamem
Potřebujete: 4–6 filetů z kapra, opražený sezam na posypání
Na marinádu: 4 lžíce sezamového oleje, 3 lžíce medu, 2 lžíce světlé sójové omáčky, 1 lžíci balzamikového octa, 1 lžíce citronové šťávy, 2 stroužky česneku, 1 lžičku čerstvého zázvoru, sůl, pepř
Přísady na marinádu promíchejte s lisovaným česnekem, podle potřeby přidejte lžíci vody a naložte do ní rybí filety alespoň na hodinu. Maso poté zprudka opečte na pánvi nebo položte na gril. Hotové filety posypejte nasucho opraženými sezamovými semínky. Podávejte s vařenými nebo pečenými bramborami nebo s bramborovým salátem.
Dobrou chuť a nádherné Vánoce!
Tenhle článek stojí za sdílení!