
Sleva 40 % s kódem: 40BF
Také –25 % na limitky s kódem LIMITKA*. Kódy lze kombinovat.

Také –25 % na limitky s kódem LIMITKA*. Kódy lze kombinovat.


S cizrnou ve zdravém jídelníčku nešlápnete vedle. Je zdrojem bílkovin, vlákniny, vitamínů a minerálů. Připravili jsme z ní jemnou cizrnovou pomazánku. Zkuste to i vy.
| Proteinový chléb – s vlašskými ořechy (7 porcí) | 140 porce |
| Cizrna | 40 g |
| Hořčice | 10 g |
| Olivový olej | 5 ml |
| Česnek | 3 g |
| Jogurt bílý řecký | 20 g |
| Vejce | 1 ks |
| Sůl | dle chuti |
| Pepř | dle chuti |
Z uvedených surovin vytvoříme 2 porce cizrnové pomazánky.
Při přípravě receptu použijte vařenou cizrnu ve slaném nálevu.
Cizrnu propláchneme vodou a necháme okapat.
K okapané cizrně přidáme jogurt, hořčici, olivový olej, prolisovaný česnek, špetku kurkumy a mleté červené papriky.
Vše společně rozmixujeme na hladkou pomazánku.
Dochutíme solí a pepřem.
Cizrnovou pomazánku podáváme na proteinovém chlebu s vlašskými ořechy a navrch obložíme na plátky nakrájeným vařeným vajíčkem.
Dle chuti posypeme petrželovou natí.
Při přípravě zeleninové cizrny sáhněte po cizrně sterilované, která je již předvařená. Je krásně měkká a lze ji hned použít. Pokud zvolíte suchou cizrnu, musíte jí nejprve namočit do vody, nechat 24 hodin odstát a poté ještě 1–2 hodiny vařit do měkka. Pro úsporu času je tak předvařená cizrna k nezaplacení.

Makroživiny a energetická hodnota | |
|---|---|
| Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 1 344 kJ/322 kcal |
| Bílkoviny | 20,3 g |
| Sacharidy | 16,6 g |
| Tuky | 17 g |
| Vláknina | 13,7 g |
Pak nahraďte klasickou hořčici dijónskou. Místo sladké papriky použijte pálivou nebo chilli vločky. Místo petrželky klidně sypejte čerstvou pažitkou. Máte radi štipľavé?

Autorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.

30 min

40 min

30 min

10 min

15 min




Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.