Dýni hokaido vydlabeme a nakrájíme na menší kostičky.
Do vroucí osolené vody přidáme bobkový list, vložíme kostky dýně a vaříme cca 5–10 minut.
Filet z lososa osolíme a opepříme.
Jakmile je dýně uvařená, scedíme vodu a dýni vložíme do mixéru.
Přidáme k ní přepuštěné máslo, špetku muškátového oříšku a rozmixujeme do hladka.
Hotové dýňové pyré dle chuti osolíme a opepříme.
Na pánvi opečeme na sucho lososa ze všech stran.
Jakmile losos pustí tuk, vložíme do něj snítku čerstvého rozmarýnu, kterým necháme vypečený tuk provonět. Lososa v pánvi tímto tukem několikrát pomocí lžíce přelijeme.
Na talíř naservírujeme hotové pyré, opečeného lososa a posypeme nasekanou petrželovou natí.