

Recept na špagety s krevetami
- velmi snadné
- 1 porce
- 20 min
- od 3. kroku

Těstoviny a krevety – jednoduché, ale ideální spojení! Oboje připravíte velmi rychle a nakonec máte na stole famózní oběd nebo večeři.

Na špagety s krevetami potřebujeme
Česnek | 3 g |
Kreveta tygří | 50 g |
Olivový olej | 10 ml |
Parmezán | 20 g |
Pepř | dle chuti |
Sůl | dle chuti |
Petržel | dle chuti g |
Proteinové těstoviny – špagety | 35 g |
Suché bílé víno | 50 ml |
Nechcete vážit?
- 3 g česneku je zhruba jeden stroužek.
- 10 ml olivového oleje je zhruba jedna polévková lžíce.
Jak připravit špagety s krevetami
- Proteinové špagety uvaříme dle návodu.
- Mezitím na olivovém oleji orestujeme najemno nakrájený česnek.
- Přidáme krevety a restujeme, dokud nezrůžoví.
- Podlijeme suchým bílým vínem a necháme dusit.
- Osolíme, opepříme a vmícháme najemno nakrájenou čerstvou petrželku.
- Přidáme uvařené špagety.
- Před servírováním posypeme nastrouhaným parmezánem.
Proteinové špagety místo klasických těstovin
Proteinové špagety mají v průměru o 60 % méně sacharidů než běžné těstoviny. Svůj denní příjem sacharidů tak máte pod kontrolou. To se hodí hlavně v případě, že preferujete low carb styl stravování. Navíc obsahují vysoké množství bílkovin, takže vás zasytí i v malém množství.

Co byste měli vědět o krevetách?
Krevety jsou výborným zdrojem plnohodnotných bílkovin a zároveň obsahují minimum tuku. Jsou tedy skvělé právě v průběhu hubnutí. Do jídelníčku je dobré krevety zařadit i z dalších důvodů. Obsahují totiž prospěšné omega-3 mastné kyseliny, jód, zinek, hořčík, fosfor, draslík, vitamíny skupiny B (především B12), vitamíny A, E a D.
Z omega-3 mastných kyselin jsou zastoupeny především EPA (kyselina eikosapentaenová) a DHA (kyselina dokosahexaenová), které chrání organismus před vznikem kardiovaskulárních chorob, některými metabolickými poruchami a patologickými zánětlivými reakcemi. EPA a DHA se dále účastní imunitních reakcí a jsou nezbytnou složkou nervové tkáně. Mastné kyseliny s vyšším počtem dvojných vazeb, které jsou obsaženy v rybách a mořských plodech, mají vyšší tendenci k oxidaci. Proto bychom měli veškeré mořské plody i ryby konzumovat v nejčerstvějším stavu.
Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 1 408 kJ/ 337 kcal |
Bílkoviny | 28,4 g |
Sacharidy | 6 g |
Tuky | 16,5 g |
Vláknina | 10,2 g |
TIP na inspiraci! Pochutnejte si na dalším z našich low carb receptů.
Použité produkty
Hodnocení od našich spokojených zákazníků
Vhodné jako
Autor
Martina WeisserováNaše dietní koučka je v oblasti výživového poradenství jako doma. Zdravý jídelníček je pro ni vášní. Vymýšlí pro vás recepty z kvalitních surovin.
Těstoviny pokaždé jinak


Potřebujete poradit?

Protein rovnou do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.