Zelená výprodeji! Produkty v původním kabátku se slevou až 40 %Vyberte si. Jen do vyprodání zásob.

Špagety s krevetami

  • Oběd
  • Večeře
Recept na špagety s krevetami
  • velmi snadné
  • 1 porce
  • 20 min
  • od 3. kroku
Těstoviny a krevety – jednoduché, ale ideální spojení! Oboje připravíte velmi rychle a nakonec máte na stole famózní oběd nebo večeři.

Na špagety s krevetami potřebujeme

Česnek3 g
Kreveta tygří50 g
Olivový olej10 ml
Parmezán20 g
Pepřdle chuti
Sůldle chuti
Petrželdle chuti g
Proteinové těstoviny – špagety35 g

Nechcete vážit?

  • 3 g česneku je zhruba jeden stroužek. 
  • 10 ml olivového oleje je zhruba jedna polévková lžíce.

Jak připravit špagety s krevetami

  1. Proteinové špagety uvaříme dle návodu. 
  2. Mezitím na olivovém oleji orestujeme najemno nakrájený česnek
  3. Přidáme krevety a restujeme, dokud nezrůžoví. 
  4. Podlijeme suchým bílým vínem a necháme dusit. 
  5. Osolíme, opepříme a vmícháme najemno nakrájenou čerstvou petrželku. 
  6. Přidáme uvařené špagety. 
  7. Před servírováním posypeme nastrouhaným parmezánem.

Proteinové špagety místo klasických těstovin

Proteinové špagety mají v průměru o 60 % méně sacharidů než běžné těstoviny. Svůj denní příjem sacharidů tak máte pod kontrolou. To se hodí hlavně v případě, že preferujete low carb styl stravování. Navíc obsahují vysoké množství bílkovin, takže vás zasytí i v malém množství.

Co byste měli vědět o krevetách?

Krevety jsou výborným zdrojem plnohodnotných bílkovin a zároveň obsahují minimum tuku. Jsou tedy skvělé právě v průběhu hubnutí. Do jídelníčku je dobré krevety zařadit i z dalších důvodů. Obsahují totiž prospěšné omega-3 mastné kyseliny, jód, zinek, hořčík, fosfor, draslík, vitamíny skupiny B (především B12), vitamíny A, E a D. 

Z omega-3 mastných kyselin jsou zastoupeny především EPA (kyselina eikosapentaenová) a DHA (kyselina dokosahexaenová), které chrání organismus před vznikem kardiovaskulárních chorob, některými metabolickými poruchami a patologickými zánětlivými reakcemi. EPA a DHA se dále účastní imunitních reakcí a jsou nezbytnou složkou nervové tkáně. Mastné kyseliny s vyšším počtem dvojných vazeb, které jsou obsaženy v rybách a mořských plodech, mají vyšší tendenci k oxidaci. Proto bychom měli veškeré mořské plody i ryby konzumovat v nejčerstvějším stavu.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 352 kJ/323 kcal
Bílkoviny28 g
Sacharidy12 g
Tuky16 g
Vláknina10 g

Použité produkty

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

4,8
20 hodnocení
Martina Dvořáková manažerka produktového oddělení a dietní koučka KetoDiet

Autor

Martina Dvořáková
Profil autora

Naše dietní koučka je v oblasti výživového poradenství jako doma. Zdravý jídelníček je pro ni vášní. Vymýšlí pro vás recepty z kvalitních surovin.