Jak připravit cuketové bramboráky
- Cuketu omyjeme a i se slupkou nastrouháme na hrubém struhadle, trochu osolíme a necháme pustit vodu.
- Celer nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k cuketě.
- Směs na proteinovou placku nasypeme k cuketě s celerem, dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, kmínem a opepříme.
- Podle hustoty směsi (záleží, jak moc cuketa pustila vodu) postupně přidáváme po lžících vodu, vždy zamícháme. Směs nesmí být příliš řídká.
- Ze směsi tvoříme lžící malé bramboráčky, které osmažíme na pánvi na lžíci olivového oleje.
- Zatím co se bramboráčky smaží, nachystáme si zálivku na salát. Smícháme lžíci olivového oleje se lžičkou balsamica, dochutíme solí a pepřem.
- Směs listových salátů doplníme nakrájenými ředkvičkami, důkladně promícháme se zálivkou.
- Upečené bramboráčky podáváme s ochuceným salátem.