Zelená výprodeji! Produkty v původním kabátku se slevou až 40 %Vyberte si. Jen do vyprodání zásob.

Keto žampiony s celerovými hranolky

  • Bez lepku
  • Snídaně
  • Oběd
  • Večeře
  • Svačina
Recept na keto žampiony s celerovými hranolky
  • velmi snadné
  • 1 porce
  • 30 min
  • od 1. kroku
Jemná chuť bílých žampionů a správně okořeněné celerové hranolky. K tomu pořádná dávka bílkovin, díky kterým vás tenhle dietní oběd dosyta zasytí. Pusťte se do něj.

Na žampiony s celerovými hranolky potřebujeme

Proteinová omeleta – příchuť slanina (7 porcí)27 g
Celer bulva100 g
Žampion bílý60 g
Olivový olej15 ml
Mandlová mouka5 g
Sůldle chuti
Pepřdle chuti
Voda60 ml

Nechcete vážit?

  • 15 ml olivového oleje je zhruba 1,5 polévkové lžíce.
  • 5 g mandlové mouky je zhruba 1 čajová lžička.

Jak připravit žampiony s celerovými hranolky

  1. Celer očistíme, nakrájíme ho na tenké hranolky, vložíme do misky a krátce spaříme horkou vodou (stačí minutku). 
  2. Spařený celer vyjmeme z misky osušíme utěrkou nebo ubrouskem, v misce pokapeme lžičkou olivového oleje, řádně promícháme, aby se v oleji „obalil“. Pro lepší chuť můžeme přidat špetku mleté červené papriky. 
  3. Troubu předehřejeme na 200 °C a hranolky dáme péct rovnoměrně rozložené na pečicím papíře. Hranolky hlídáme, záleží na tom, jak velké jsme je nakrájeli. 
  4. Upečené hranolky po vytažení z trouby dle chuti osolíme. 
  5. Směs na proteinovou omeletu smícháme s 60 ml vody tak, aby vznikla hustá kašička. 
  6. Očištěné žampiony překrojíme dle velikosti napůl nebo na čtvrtiny, obalíme je důkladně v omeletové směsi, lehce posypeme mandlovou moukou a opečeme na lžíci olivového oleje. 

Zeleninové hranolky

Zeleninové hranolky lze připravovat z jakékoli zeleniny, která je zasyrova tuhá, bez dužiny a s minimem šťávy. Hodí se např. kořenová petržel, celer, ředkev či kedlubna. Od 3. kroku dietního plánu můžeme hranolky připravovat i z mrkve, batátů nebo červené řepy. Důležité je každý kousek zeleniny oloupat, omýt, nakrájet na hranolky a tyto hranolky důkladně osušit ubrouskem. V tomto případě je totiž přebytečná voda nežádoucí. Pak můžeme hranolky rovnou sypat na plech, zakápnout olejem, osolit, promíchat s kořením (skvělý je například rozmarýn) a vložit do trouby na 200 °C na 30 minut

Hranolky můžeme nachystat z více druhů zeleniny najednou, nebo dělat pouze jednodruhové. Správně upečené hranolky jsou výborné jako příloha k masu všeho druhu.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:1 344 kJ/ 322 kcal
Bílkoviny20,7 g
Sacharidy14,7 g
Tuky19 g
Vláknina6,2 g

Použité produkty

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

4,5
19 hodnocení
Silvie Labuťová autorka receptů KetoDiet

Autor

Silvie Labuťová
Profil autora

Autorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.