−20 % na vše nezlevněné
Také na potraviny Stay fit. Kód: PODZIM2024
Také na potraviny Stay fit. Kód: PODZIM2024
Jemná chuť bílých žampionů a správně okořeněné celerové hranolky. K tomu pořádná dávka bílkovin, díky kterým vás tenhle dietní oběd dosyta zasytí. Pusťte se do něj.
Proteinová omeleta – příchuť slanina (7 porcí) | 27 g |
Celer bulva | 100 g |
Žampion bílý | 60 g |
Olivový olej | 15 ml |
Mandlová mouka | 5 g |
Sůl | dle chuti |
Pepř | dle chuti |
Voda | 60 ml |
Zeleninové hranolky lze připravovat z jakékoli zeleniny, která je zasyrova tuhá, bez dužiny a s minimem šťávy. Hodí se např. kořenová petržel, celer, ředkev či kedlubna. Od 3. kroku dietního plánu můžeme hranolky připravovat i z mrkve, batátů nebo červené řepy. Důležité je každý kousek zeleniny oloupat, omýt, nakrájet na hranolky a tyto hranolky důkladně osušit ubrouskem. V tomto případě je totiž přebytečná voda nežádoucí. Pak můžeme hranolky rovnou sypat na plech, zakápnout olejem, osolit, promíchat s kořením (skvělý je například rozmarýn) a vložit do trouby na 200 °C na 30 minut.
Hranolky můžeme nachystat z více druhů zeleniny najednou, nebo dělat pouze jednodruhové. Správně upečené hranolky jsou výborné jako příloha k masu všeho druhu.
Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 1 344 kJ/ 322 kcal |
Bílkoviny | 20,7 g |
Sacharidy | 14,7 g |
Tuky | 19 g |
Vláknina | 6,2 g |
TIP na inspiraci! Pochutnejte si na dalším z našich low carb receptů.
Autorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.
Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.