Jak připravit žampiony s celerovými hranolky
- Celer očistíme, nakrájíme ho na tenké hranolky, vložíme do misky a krátce spaříme horkou vodou (stačí minutku).
- Spařený celer vyjmeme z misky osušíme utěrkou nebo ubrouskem, v misce pokapeme lžičkou olivového oleje, řádně promícháme, aby se v oleji „obalil“. Pro lepší chuť můžeme přidat špetku mleté červené papriky.
- Troubu předehřejeme na 200 °C a hranolky dáme péct rovnoměrně rozložené na pečicím papíře. Hranolky hlídáme, záleží na tom, jak velké jsme je nakrájeli.
- Upečené hranolky po vytažení z trouby dle chuti osolíme.
- Směs na proteinovou omeletu smícháme s 60 ml vody tak, aby vznikla hustá kašička.
- Očištěné žampiony překrojíme dle velikosti napůl nebo na čtvrtiny, obalíme je důkladně v omeletové směsi, lehce posypeme mandlovou moukou a opečeme na lžíci olivového oleje.