Jak připravit kuřecí maso na indický způsob
- Proteinové fusilli uvaříme dle návodu ve vroucí osolené vodě, do které přidáme špetku kurkumy.
- Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostky, cibuli a papriku na proužky.
- Kari pastu rozmícháme v uvedeném množství vody.
- Na pánvi rozehřejeme lžíci kokosového oleje a opečeme na něm kuřecí prsa, která při opékání osolíme a opepříme.
- Opečené maso vyjmeme z pánve, přidáme druhou lžíci kokosového oleje a orestujeme na něm nejprve cibuli, ke které přidáme papriku.
- Jakmile máme zeleninu orestovanou, vrátíme do pánve zpět maso a přilijeme vodu s kari pastou.
- Vodu necháme téměř odpařit a přilijeme do pánve kokosové mléko.
- Mícháme, dokud se nevytvoří hladká omáčka.
- Dochutíme mletým římským kmínem, případně můžeme ještě trochu osolit a opepřit.
- Podáváme s proteinovými těstovinami a zdobíme nasekanou petrželovou natí.