Jak připravit pikantní kuře se zelím
- Kuřecí stehna (případně paličky) ochutíme solí, pepřem, kmínem a trochou mleté pálivé papriky.
- Na dno pekáčku rozprostřeme kysané zelí, lehce ho posypeme kmínem a zbytkem mleté pálivé papriky.
- Přidáme bobkový list, celý stroužek česneku a podlijeme vodou.
- Na zelí položíme kuřecí stehna (paličky), pekáček zakryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C po dobu 40 minut.
- Zatímco se peče kuře, uvaříme si dle návodu v osolené vodě proteinové fusilli.
- Po uvedené době vyjmeme pekáček z trouby, odstraníme opatrně alobal, vyjmeme kuřecí paličky, odstraníme bobkový list a stroužek česneku a k ochucenému zelí přidáme uvařené fusilli a zakysanou smetanu.
- Důkladně zamícháme, případně dochutíme ještě solí a pepřem, vrátíme zpět kuřecí paličky a vložíme nezakrytý pekáček do trouby ještě asi na 5–10 minut.