Jak připravit grilovaná krůtí prsa
- Bazalku, tymián a oloupaný česnek nasekáme nadrobno.
- Bylinky s česnekem zakápneme citronovou šťávou a polovinou olivového oleje.
- Krůtí prsa očistíme, osolíme a opepříme.
- Maso vložíme k bylinkám a necháme odležet.
- Cuketu a žampiony očistíme a zbavíme konců.
- Cuketu nakrájíme na kolečka a žampiony rozkrojíme na půl.
- Žampiony s cuketou dáme do mísy, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, zbytkem olivového oleje a důkladně promícháme.
- Dáme do alobalu a necháme v chladu odležet.
- Připravené krůtí maso grilujeme na rozehřátém grilu z obou stran (dohromady asi 10 až 12 minut).
- Společně s ním ogrilujeme i marinovanou cuketu a žampiony.
- Hotová krůtí prsa posypeme bylinkami a podáváme společně s cuketou a žampiony.