
- snadné
- 1 porce
- 30 min
- od 3. kroku

Od základu dokonalá mléčná rýže s ovocem, ořechy a hořkou čokoládou. Připravte si ji třeba jako snídani do postele.
Na mléčnou rýži potřebujeme
Proteinové těstoviny – risoni (500 g) | 30 g |
Mandlové mléko | 100 ml |
Vlašské ořechy | 20 g |
Borůvky | 50 g |
Maliny | 50 g |
Hořká čokoláda 70% | 5 g |
Skořice mletá | dle chuti |
Čekankový sirup | 5 ml |
Nechcete vážit?
- 5 g hořké 70 % čokolády je zhruba jeden čtvereček.
- 5 ml čekankového sirupu je jedna čajová lžička.
Jak připravit mléčnou rýži
- Proteinové risoni uvaříme dle návodu a poté scedíme.
- Ohřejeme mandlové mléko, do kterého vložíme předvařené risoni a společně přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vaříme, dokud nám nevznikne kašovitá hmota.
- Hotovou mléčnou rýži posypeme skořicí, přidáme ovoce, ořechy a kousky hořké čokolády.
- Můžeme dosladit čekankovým sirupem.
Benefity použitých surovin
Mandlové mléko
Mnoho lidí hledá alternativu za klasické kravské mléko, a to z důvodu alergie na laktózu nebo její intolerance. Mandlové mléko má nižší energetickou hodnotu než klasické kravské mléko, málo sacharidů a obsahuje i účinné látky, které podporují trávení. Je výborným pomocníkem při hubnutí. Díky tomu, že se vyrábí z mandlí, tak je velmi dobrým zdrojem vitamínu E, což ocení především vaše pleť.
Bobulovité ovoce
Drobné bobulovité ovoce (např. borůvky a maliny) má skvělý nutriční profil. Obsahuje hodně vlákniny, vitamínu C a antioxidantů ze skupiny polyfenolů. Navíc je oproti ostatním druhům ovoce nízkokalorické, takže se skvěle hodí do diety.
Pravidelná konzumace drobných bobulovin pomáhá zabránit vzniku řady chronických onemocnění nebo alespoň zmírnit jejich projevy.
Borůvky obsahují velké množství vlákniny, vitamínu C a antioxidantů ze skupiny antokyanů. Pravidelná konzumace borůvek pomáhá snižovat riziko onemocnění srdce a cév a cukrovky.
Maliny obsahují hodně vlákniny a polyfenolů, které mají antioxidační účinky. Zejména černé maliny mohou prospívat našemu srdci.
Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 1 508 kJ/361 kcal |
Bílkoviny | 15,8 g |
Sacharidy | 25 g |
Tuky | 17,8 g |
Vláknina | 17,8 g |
Co uvařit zítra? Pro inspiraci vyrazte do low carb receptů.
Použité produkty
Hodnocení od našich spokojených zákazníků
Vhodné jako
Autor
Martina WeisserováNaše dietní koučka je v oblasti výživového poradenství jako doma. Zdravý jídelníček je pro ni vášní. Vymýšlí pro vás recepty z kvalitních surovin.
Vedle mléčné rýže zkuste také:

Potřebujete poradit?

Protein rovnou do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.