Týden slev navíc! Využijte Black Friday a objednejte se slevou až 70 %. Jen do neděle 4.12. Tak rychle do e-shopu!

Proteinová polévka minestrone

  • Bez lepku
  • Snídaně
  • Oběd
  • Večeře
  • Svačina
  • snadné
  • 2 porce
  • 30 min
  • od 1. kroku
Recept na polévku minestrone – vhodná i do diety
Minestrone, tradiční italskou polévku plnou zeleniny, můžete volně obměňovat podle sezóny. My jsme pro vás připravili variantu vhodnou i do dietního plánu. Ochutnejte.

Na proteinovou polévku minestrone potřebujeme

Proteinová polévka – rajčatová s nudlemi (7 porcí)68 g
Cuketa50 g
Kapusta růžičková30 g
Celer řapíkatý20 g
Žampion bílý50 g
Cibulka jarní20 g
Paprika žlutá30 g
Olivový olej20 ml
Paprika mletá sladká2 g
Čerstvá bazalkadle chuti
Sůldle chuti
Pepřdle chuti
Voda600 ml

Nechcete vážit?

Z uvedených surovin vytvoříme 2 porce polévky. 

  • 68 g proteinové polévky jsou 2 sáčky.
  • 20 ml olivového oleje jsou 2 polévkové lžíce.
  • 2 g mleté papriky je 1 zarovnaná čajová lžička.

Jak připravit proteinovou polévku minestrone

  1. Nejprve si připravíme zeleninu: Cuketu nakrájíme na tenčí půlkolečka (lepší je menší mladá cuketa), žampiony na plátky, řapíkatý celer a bílou papriku na kostičky, růžičkovou kapustu na proužky, cibulku najemno.
  2. Na polovině uvedeného množství oleje zpěníme krátce jarní cibulku, přidáme cuketu, krátce opečeme, poté přihodíme žampiony a trochu osolíme.
  3. K upravené zelenině přidáme zbytek oleje a zeleniny.
  4. Vše krátce opečeme, zalijeme 100 ml vody, dochutíme mletou paprikou a pepřem a necháme cca 5 minut vařit.
  5. Mezitím směs na rajčatovou polévku zalijeme ve vhodné nádobě 500 ml horké vody a důkladně rozmícháme.
  6. Takto připravenou polévku přidáme k zeleninovému základu, dochutíme nasekanou čerstvou bazalkou a krátce povaříme (maximálně 5 minut, aby se chutě propojily).

Minestrone – tradiční italská polévka

Přesný recept na minestrone neexistuje, liší se region od regionu. Tato polévka se připravuje jak s masem, tak i výlučně zeleninová. Její chuť i vzhled ovlivňuje rovněž roční období, protože se vaří převážně ze sezónní zeleniny. To nám zajistí čerstvost surovin a skvělou chuť. Na přípravu se používají různé druhy zeleniny. Polévka se doporučuje vařit dostatečně dlouhou dobu, např. v Janově ji vaří v průměru až 8 hodin (ideálně v průběhu celé noci).

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci:994 kJ/238 kcal
Bílkoviny20,2 g
Sacharidy12,2 g
Tuky11 g
Vláknina3,8 g

Použité produkty

Hodnocení od našich spokojených zákazníků

4,4
20 hodnocení
Silvie Labuťová autorka receptů KetoDiet

Autor

Silvie Labuťová
Profil autora

Autorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.