
Sleva 40 % s kódem: 40BF
Také –25 % na limitky s kódem LIMITKA*. Kódy lze kombinovat.

Také –25 % na limitky s kódem LIMITKA*. Kódy lze kombinovat.


Nízkosacharidové fusilli v sobě mají až pětkrát víc bílkovin než klasické těstoviny. Připravte si k nim během chvíle vynikající špenátovou omáčku a posypte je parmezánem.
| proteinové těstoviny – fusilli | 50 g |
| Baby špenát | 60 g |
| Česnek | 3 g |
| Smetana ke šlehání | 50 ml |
| Smetana na vaření | 20 ml |
| Olivový olej | 15 ml |
| Parmezán | 20 g |
| Sůl | dle chuti |
| Pepř | dle chuti |
| Voda | dle chuti |
Z uvedených surovin vytvoříme 2 porce těstovin se špenátovou omáčkou.
Proteinové fusilli uvaříme dle návodu v osolené vodě.
Listový špenát překrájíme na menší kousky a krátce orestujeme na olivovém oleji.
Ke špenátu přidáme prolisovaný česnek, opepříme, podlijeme vodou a necháme asi minutu vařit.
Přilijeme obě smetany, přidáme uvařené fusilli a mícháme, dokud se omáčka nevsákne do těstovin, a tím se nezredukuje asi na polovinu svého objemu.
Nakonec do těstovin přisypeme strouhaný sýr, promícháme, odstavíme a dle chuti trochu osolíme.
Makroživiny a energetická hodnota | |
|---|---|
| Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 1 134 kJ/ 271 kcal |
| Bílkoviny | 14 g |
| Sacharidy | 5 g |
| Tuky | 19,7 g |
| Vláknina | 9,5 g |
Do mixéru vložte 100 g umytého špenátu, oloupaný česnek, nastrouhaný parmezán, hrst vlašských ořechů a rozmixujte. Po částech přidávejte polévkovou lžící olivový olej, až špenátové pesto nabere požadovanou polohrubou konzistenci. Osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou.

Autorka báječných keto receptů z těch nejkvalitnějších surovin. Je důkazem toho, že vařit se dá chutně i bez zbytečných cukrů.

40 min

30 min

30 min

30 min

40 min




Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.