

Proteinové kuličky s mozzarellou a proteinovou omáčkou arrabbiata KetoDiet

Proteinové kuličky s mozzarellou a proteinovou omáčkou arrabbiata KetoDiet

Proteinové kuličky s mozzarellou a proteinovou omáčkou arrabbiata KetoDiet
- náročnější
- 3 porce
- 90 min
- od 3. kroku

„Masové“ kuličky s arrabbiata omáčkou bez masa. Odlehčete svému trávení. Vyzkoušejte kuličky z proteinových těstovin s mozzarellou a červenou proteinovou omáčkou a večeři plnou kvalitních bílkovin máte raz dva hotovou.



Na proteinové kuličky s arrabbiata omáčkou potřebujeme
Proteinové těstoviny – risoni | 120 g |
Mozzarella | 100 g |
Paprika červená | 30 g |
Psyllium | 10 g |
Cibule červená | 20 g |
Voda | 200 ml |
Máslo | 20 g |
Vejce | 1 ks |
Mandlová mouka | 50 g |
Parmezán | 10 g |
Petržel | 5 g |
Proteinová omáčka arrabbiata | 100 g |
Nechcete vážit?
Z uvedených ingrediencí vytvoříme cca 9 kuliček = 3 porce.
- 100 g mozarelly = 1 kus
- 10 g psylia = 2 zarovnané polévkové lžíce
- 20 g červené cibule = 1/3 středně velké cibule
- 50 g mandlové mouky = cca 5 zarovnaných polévkových lžic
Jak připravit proteinové kuličky s arrabbiata omáčkou
- Na másle si opečeme najemno nakrájenou cibulku a přidáme k ní proteinové těstoviny risoni.
- Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a 10 min vaříme.
- Uvařené risoni smícháme s nastrouhanou mozzarellou, nadrobno nakrájenou paprikou, nasekanou petrželovou natí a lžící psyllia.
- Z této směsi vytvoříme kuličky.
- Rozšleháme si vajíčko a připravíme si „strouhanku” na obalení. Smícháme mandlovou mouku, parmezán a sušenou petrželovou nať.
- Kuličky obalíme ve vajíčku a pak ve „strouhance“.
- Obalené kuličky vyskládáme na plech a pečeme na 190 °C 20–30 minut dozlatova.
- Hotové kuličky podáváme s proteinovou omáčkou arrabbiata, kterou stačí krátce ohřát.
Makroživiny a energetická hodnota | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 1 767 kJ / 423 kcal |
Bílkoviny | 30,8 g |
Sacharidy | 9,3 g |
Tuky | 26,3 g |
Vláknina | 18,3 g |
Jak dovést proteinové kuličky k dokonalosti
Pro ještě výraznější chuť kuliček můžete místo vody vařit těstoviny v zeleninovém vývaru. Kuličky se skvěle hodí i do horkovzdušné fritézy nebo je můžete orestovat na pánvi. Než vložíte kuličky do troby nebo opečete na pánvi, zakápněte je olivovým olejem, aby byly na povrchu ještě křupavější. Dobrou chuť!

Použité produkty
Hodnocení od našich spokojených zákazníků
Vhodné jako
Autor
Monika RandárováAutorka skvělých keto receptů miluje vaření, pečení a natáčení videí. To, jak o jídle přemýšlí, vás bude bavit a inspirovat.
Další chuťovky s proteinovými těstovinami risoni

Potřebujete poradit?

Protein rovnou do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.