
- snadné
- 4 porce
- 90 min

Tenhle dýňový chlebík je plný bílkovin. Má jemnou, sladce oříškovou chuť. Šmrnc mu dodává špetka kurkumy a zázvoru. Upečte si ho doma čerstvý.
Na proteinový dýňový chlebík potřebujeme
Proteinová směs na pečení – slaná | 240 g |
Máslová dýně | 240 g |
Voda | 200 ml |
Kurkuma | 1 g |
Zázvor sušený | 1 g |
Muškátový oříšek | 1 g |
Dýňová semínka | 15 g |
Nechcete vážit?
Z uvedených surovin připravíte 1 bochník dýňového chleba, který si rozdělte na 4 porce.
- 1 g kurkumy, sušeného zázvoru a muškátového oříšku = ½ čajové lžičky
Jak připravíme dýňový chlebík
- Dýni nakrájíme na kostky a uvaříme.
- Do mixéru dáme 50 ml vody a uvařenou dýni, rozmixujeme v pyré.
- Slanou směs na pečení rozmícháme ve 150 ml vody, přidáme dýňové pyré a všechno koření.
- Vše důkladně rozmícháme a přemístíme do formy na chléb vystlané papírem na pečení.
- Posypeme dýňovými semínky a pečeme v troubě na 170 stupňů cca 50 minut.
Makroživiny a energetická hodnota | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porci: | 702 kJ/168 kcal |
Bílkoviny | 18,9 g |
Sacharidy | 15,2 g |
Tuky | 5,6 g |
Vláknina | 8 g |
Naše tipy, jak vylepšit dýňový chlebík
- Pokud chcete získat ještě intenzivnější chuť dýně, tak ji místo vaření zkuste upéct.
- Přímo do těsta lze také přidat např. nasekané vlašské ořechy nebo jiná semínka.
- Dýňový chléb můžete potřít bazalkovým pestem nabo arrabbiatou.

Radši byste už hotový proteinový chléb?
Sáhněte po tmavém proteinovém chlebu nebo po proteinovém chlebu s vlašskými ořechy. V každém balení najdete 7 porcí chlebíku, který můžete hned od začátku diety.
Nebo raději domácí keto chléb?
I bez naší směsi si můžete upéct domácí keto chleba s ořechy a semínky.
Použité produkty
Hodnocení od našich spokojených zákazníků
5,0
1 hodnocení
Autor
Monika RandárováAutorka skvělých keto receptů miluje vaření, pečení a natáčení videí. To, jak o jídle přemýšlí, vás bude bavit a inspirovat.
Zkuste i další podobné recepty
Online

Potřebujete poradit?

Protein rovnou do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akce.
Nebojte, žádný spam a všeho s mírou.
Odesláním e-mailu souhlasíte se zpracováním osobních údajů