Jak připravit rajčatovou omáčku
- Proteinové fusilli uvaříme dle návodu ve vroucí osolené vodě.
- Rajčata lehce nařízneme do křížku, vložíme do misky a spaříme vroucí vodou. Misku zakryjeme, rajčata necháme chvíli zapařit a následně je oloupeme.
- Oloupaná rajčata nakrájíme na malé kostičky.
- Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozmělněný česnek a nakrájená rajčata.
- Směs podlijeme vodou, trochu osolíme, opepříme a necháme chvíli dusit.
- Jakmile se odpaří asi polovina tekutiny, přidáme nasekanou bazalku a mletou červenou papriku.
- Do rajčatové omáčky přisypeme uvařené fusilli, promícháme, aby nasákly omáčku, případně znovu dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme posypané parmezánem, můžeme ozdobit lístky bazalky.